Prajitura cu ciocolata si crema de branza

de Miha
99 vizualizări

Prajitura de astazi este inca o prajitura din categoria “simple si usor de facut” 🙂 Nu e deloc spectaculoasa, dar e cu adevarat senzationala la gust.

prajitura cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 40 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi turnam peste spuma de albus. Omogenizam usor. La safrsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata cu cutitul.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Crema de branza se mixeaza cu untul moale si zaharul pana devine pufoasa. Se adauga vanilia si scortisoara si se omogenizeaza.

Punem crema peste blatul bine racit, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.

Daca doriti o glazura mai ferma puneti mai putina smantana pentru frisca , daca o doriti mai fluida puneti toti cei 100 ml. Puneti ciocolata cu smantana pe foc si aduceti la punctul de fierbere. omogenizati si lasati sa se raceasca.

Turnam glazura peste prajitura si ornam cu floricele din zahar pentru decor.

prajitura cu ciocolata si crema de branza

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

gaby_d 29 martie 2013 - 17:33

Bunuta tare! Arata grozav!

Răspuns
Miha 29 martie 2013 - 21:24

Multumesc Gabi! >:D<

Răspuns
Macy 29 martie 2013 - 20:37

Inca nu am incercat asa ceva. De unde ai luat acele floricele din zahar?:)

Răspuns
Miha 29 martie 2013 - 21:24

Floricelele le-am primit cadou de la o fata tare draga mie. 🙂

Răspuns
Paula Gafitescu 29 martie 2013 - 21:01

Bunatate de prajitura ai facut Miha 😉

Răspuns
Miha 29 martie 2013 - 21:26

Multumesc frumos Paula! >:D< A fost buna, ca am dat-o gata repede 😀

Răspuns
Laura Nechita 30 martie 2013 - 11:06

Daaaa, arata numai bun de papat :)))
da, pe bune ca am zis ca e glazura de zmeura pe deasupra! :)))

Răspuns
Oana 31 martie 2013 - 17:56

Cat de bine arata. O s-o incerc si eu in weekend. Multumesc pt. reteta.

Răspuns
monica alexandra 1 aprilie 2013 - 8:17

am 10 ani mama a facut prajitura aceasta pentru ziua mea a fost foarte buna am terminat-o in 2 ore

Răspuns
monica alexandra 1 aprilie 2013 - 8:18

multumesc ca ai postat reteta

Răspuns
Magda Adina 1 aprilie 2013 - 11:47

Ceau Miha,
Daca doresti sa aprticipi la provocarea Dulce Romanie din acesata luna , te astept cu drag !! http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/
O zi frumoasa !!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: