Prajitura de astazi este inca o prajitura din categoria „simple si usor de facut” 🙂 Nu e deloc spectaculoasa, dar e cu adevarat senzationala la gust.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 50 g ciocolata amaruie
- Pentru crema:
- 150 g crema de branza Almette
- 40 g unt
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara
- Pentru glazura:
- 50 g ciocolata amaruie
- ~100 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de branza:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face „tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi turnam peste spuma de albus. Omogenizam usor. La safrsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata cu cutitul.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Crema de branza se mixeaza cu untul moale si zaharul pana devine pufoasa. Se adauga vanilia si scortisoara si se omogenizeaza.
Punem crema peste blatul bine racit, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.
Daca doriti o glazura mai ferma puneti mai putina smantana pentru frisca , daca o doriti mai fluida puneti toti cei 100 ml. Puneti ciocolata cu smantana pe foc si aduceti la punctul de fierbere. omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnam glazura peste prajitura si ornam cu floricele din zahar pentru decor.
11 comentarii
Bunuta tare! Arata grozav!
Multumesc Gabi! >:D<
Inca nu am incercat asa ceva. De unde ai luat acele floricele din zahar?:)
Floricelele le-am primit cadou de la o fata tare draga mie. 🙂
Bunatate de prajitura ai facut Miha 😉
Multumesc frumos Paula! >:D< A fost buna, ca am dat-o gata repede 😀
Daaaa, arata numai bun de papat :)))
da, pe bune ca am zis ca e glazura de zmeura pe deasupra! :)))
Cat de bine arata. O s-o incerc si eu in weekend. Multumesc pt. reteta.
am 10 ani mama a facut prajitura aceasta pentru ziua mea a fost foarte buna am terminat-o in 2 ore
multumesc ca ai postat reteta
Ceau Miha,
Daca doresti sa aprticipi la provocarea Dulce Romanie din acesata luna , te astept cu drag !! http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/
O zi frumoasa !!