Acest tort nu are o poveste speciala. L-am facut pentru a ne satisface pofta de dulce, pentru ca am avut in vizita prieteni nepretentiosi 😀 si in ideea de a testa niste fundite de ciocolata ce le vazusem la Poliana. Pentru fundite tre’ sa mai exersez, dar tortul chiar daca e ornat asa… ca la tara, cum ar zice buna mea prietena :)))) a fost bun.
In alta ordine de idei, va doresc sa aveti un week-end frumos, iar celor care sarbatoresc Pastele le urez un Paste fericit!
Ingrediente
- Blat:
- 100 g unt de cocos
- 100 g ciocolata alba
- 50 g zahar
- 3 oua
- 50 g nuca de cocos
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- Budinca de ciocolata:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 400 ml lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- Pentru ornat:
- 100 g ciocolata amaruie
- Pentru sirop:
- 2-3 linguri de zahar
- ~75 ml apa
Mod de preparare Tort cu budinca de ciocolata:
Blat:
Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Budinca de ciocolata:
Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.
Omogenizam si dam deoparte. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.
Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa deasupra si lasam sa se raceasca si sa se topeasca caramelul.
Blatul racit il taiem in 3 parti, la fel si budinca de ciocolata. Punem budinca intre blaturile insiropate si imbracam tortul in restul de budinca.
Pentru ornat topim mai intai ciocolata si o lasam sa se racoreasca. Taiem fasii de hartie de copt si le ungem apoi cu ciocolata topita. Incretim usor fasiile astfel incat sa obtinem onduleuri. Le dam la congelator pana se intareste ciocolata si hartia de copt se dezlipeste usor.
Ornam tortul, apoi il dam la rece pentru vreo ora, dar mai bine se taie a doua zi. 😉
15 comentarii
Cat de genial l-ai ornat!
Eiii… nu chiar! :)) Multumesc, esti o draguta! 😉
Ai pregatit un tort exact pe gustul meu cu budinca.Maine iti fac o vizita:))..Seara frumoasa!
Te astept Rocsi! Cand ajungi? :)))
cred ca este foarte bun am sa il incerc dar unt de cocos unde gasesc
Lucia, unt de cocos se gaseste in magazinele cu produse bio. Daca nu gasesti poti inlocui cu unt, fara probleme.
Cred c-a fost un adevarat deliciu ; si de ce ornat ,,ca la tara”?!? hmmmmmmmmmmm , mama mea de exemplu , orneaza orice fff frumos , ptr ca are multa rabdare , dar eu n-am mostenit-o deloooc :d
Diana, si parintii mei sunt de la tara, si mama mea face niste chestii foarte frumoase… n-am vrut sa jignesc pe nimeni, e doar o gluma ce o facem noi intre prieteni. 😉
Te pup!
Si untul de cocos? Unde se gaseste mai exact?
Untul de cocos se gaseste la magazinele cu produse bio, se poate comanda si on line. Daca nu ai sau nu gasesti se poate inlocui cu unt 😉
Cred c-a fost tare bun, chiar si mai nefinisat asa 🙂 La cat ma pricep eu la ornat.. nici de ma chinuiam nu-mi iesea asa 🙂
Pup
Miha, mie mi se pare chiar foarte frumos 🙂 Si cu funditele, stai linistita ca si eu mai am de exersat :))) Abia am reusit sa montez ceva calumea pe tort. Oricum, sper ca primesc o felie de tort, nu? Pup
frumos tort cum im place mie cu budinga <3<3<3
Cand se pune nuca de cocos?
La sfarsit, odata cu faina si praful de copt.
Multumesc de atentionare! 🙂