Am citit si am auzit de multe ori de cat de buna este rubarba, cat si despre beneficiile acesteia. Cu toate acestea am testat tot ceea ce citisem cumva fortata de imprejurari 🙂 Apoi am facut si aceasta prajitura cu capsuni si rubarba, care a iesit absolut delicioasa. Pufoasa, dulce-acrisoara… un deliciu!
INGREDIENTE
- 6 oua
- 250 g zahar
- 150 g iaurt
- 125 ml ulei
- 300 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- ~300 g capsuni
- 1 tija rubarba
Mod de preparare Prajitura cu capsuni si rubarba:
Capsunile spalate si curatate de codite se taie in bucati potrivite si se pun la scurs intr-o sita. Tija de rubarba se curata de coaja doar daca aceasta este fibroasa, dupa care se taie in bucatele potrivite ca marime, de cca 2 cm
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca bine pana la omogenizare.
- puteti folosi si coaja de portocale in locul celei de lamaie sau puteti pune doar vanilie
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului sau cu o spatula.
- daca bezeaua este bine batuta amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata
Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Repartizam capsunile si rubarba in strat uniform pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII CU IAURT SI FRUCTE