Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea si mascarpone

Prajitura cu piscoturi, cafea si crema mascarpone

Iata ca din lista lunga cu retete de prajituri ce-o am bine pusa la pastrare :)) a venit si randul acesteia. O prajitura cu cafea si mascarpone, savuroasa, racoroasa, delicioasa… si complimentele ar putea continua. Dar mai presus de toate e aromata cu cafea si „machiata” cu ciocolata :)))

Prajitura cu piscoturi, cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 15 piscoturi
  • ~ 200 ml cafea tare, fara zahar
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Prajitura cu cafea si mascarpone:

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Se coc 2 blaturi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu 100 ml frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest timp, consistenta cremei va fi totusi destul de moale, dar nu este o problema pentru ca o vom mixa si vom obtine o crema delicioasa si pufoasa,

Prajitura cu crema de mascarpone si cafea

in care vom incorpora treptat branza mascarpone si restul de frisca batuta (150 ml). Frisca o vom incorpora amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Blat de piscoturi:

Punem cafeaua rece intr-o farfurie. Piscoturile le trecem scurt prin cafea, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Blaturile le-am insiropat cu putin sirop facut din apa+zahar+1lingura coniac. Nu e neaparat necesar sa fie insiropate, le insiropati doar daca o sa considerati ca e necesar.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate cu cafea (pozitia lor e strict aleatorie :)) )

Prajitura cu piscoturi si crema mascarpone

cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat. Glazuram cu ciocolata si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu piscoturi si cafea

Sa mai spun? :)) Daaaa…e foarte buna.

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. arata bineee, nici nu ma indoiesc ca e buna:)

  2. Tu faci prajituri si nu zici nimic????:))))))
    Una pe zi sau una la doua zile. Cum se administreaza?:))))

  3. tu esti sursa mea de facut dulciuri! trebuie sa recunosc ca atunci cand vreau ceva delicios de gustos:)) intru la tine si ma inspir! iti multumesc mult pentru minunatele retete!!!

  4. Foarte gustos

  5. Foarte fainn si buna, cred.
    Miha, ma pregatesc sa-ti „fur” aluatul ala care tot il lauzi..in weekend cucinesc cu el …pup iu :))

  6. Vad ca ai reusit sa rezolvi problema. Sa speram ca nu se va mai intampla niciodata… Cat despre prajiturica, arata minunat !! Pup ! :*:*

  7. Vai, am facut si eu un tort cu cafea si marscarpone, o minnatieeeee, combinatia este superba, salivez uitandu-ma la prajitura ta. Sunt invidioasa :)))))

  8. Cand nu voi mai incapea pe usi numai uitandu-ma la minunatiile tale zilnice , (dar sa le mai savurez) ,voi veni glont la Iasi si te voi implora sa ma sponsorizezi la inlocuirea lor … da, da … tu stii ca glumesc .
    Excelenta si numai in poza , dar in realitate cred ca-i cri-mi-na-laaaaaaaaaaaa .

  9. Prajitura arata foarte bine si cred ca-i foarte buna!!!Nu vreau sa fiu rea,sper sa ma scuzi,dar eu cand citesc,CITESC,deci unde s-a pirdut 100ml de frisca???Ma repet,scuza-ma ca sant…(nu gasesc cuvantul potrivit)dar sant foarte atenta la retete,nu doar la…poze!Si chiar cautam o reteta cu mascarpone….
    Si daca m-ai iertat,te pup si o zi buna!!!

  10. Petronela, nu esti rea. :* Iti multumesc de atentionare si chiar ma bucur ca imi citesti si retetele.
    Se mai intampla uneori din graba sau cand sunt distrasa de 2 pitici tipatori :))) sa omit ceva.
    Multumesc inca o data!

  11. Multumesc Diana! :*
    Usile de care ai vrea sa fie? :)))

  12. Multumesc Laura! :*
    Ia sa trec eu pe la tine sa vad ce tort ai facut! :)) Tu ai tort si esti invidioasa pe mine? Ntz ntz ntz…:)))

  13. Ana Maria, nu stiu daca am rezolvat. Vom vedea la urmatoarea postare a Krinei.
    Pupici! :*

  14. Alina, abia astept sa vad ce vei face si daca iti place si tie la fel de mult cum imi place mie. :*

  15. Multumesc Bianka. Esti tare draguta. :*

  16. Flory, si eu multumesc de aprecieri si incredere. Pupici! :*

  17. Gabi, hai sa fie la 2 zile. Sa nu zica lumea ca dam in coma diabetica. :)))

  18. Multumesc Just me! :*

  19. ce bunatate ai facut

  20. Delicioasa prajiturica!

  21. Anonymous says:

    aiiiii niste retete superbe am facut si ieu multe din ele felicitari

  22. Que pastel tan delicioso, te ha quedado genial.

    Saludos

  23. Am venit sa-mi iau portia ,sper ca mai ai.
    Seara frumoasa iti doresc!

  24. arata incredibil de bine si are mascarponeeeee!thx for sharing:)

  25. Traiasca mascarponele, eu sint innebunita dupa dulciuri cu mascarpone. Prajitura arata tare bine si sigur e buna…

  26. deci daca o fac si pe asta de Pasti, e clar ca s-a dus naibii dieta de peste an…da’ cred ca merita, caci arata delicios!

  27. mary says:

    super buna

  28. Asa cum am „amenintat” pe nu mai stiu care forum (sa fi fost pe Bucataras probabil) , am preparat si eu aceasta prajitura si a iesit tare gustoasa! multumesc pentru inspiratie!

    Te-am creditat in postare, cu precizarea ca am mai modificat reteta, sper sa nu te superi!

    (http://dulceatadetrandafiri.blogspot.com/2011/05/tiramisu-glazurat.html)

    Felicitari pentru toate minunatiile pe care le prepari!

  29. mirela says:

    buna miha ,multumesc mult pt ajutorul mare pe care mi-l dai cu retetele tale,mi-ai salvat craciunul :)),miha la aceasta reteta crezi ca as putea sa inlocuiesc cafea cu altceva??nu prea stiu cu ce??????sigur mananca si cei mici si la cat de agitati sunt refuz sa le dau si cafea :)),toate cele bune

    • Mirela, cred ca ai putea inlocui foarte bine cu suc de fructe, de care crezi tu ca place piticilor! 😉 Sau Nesquik cu lapte.

      Ma bucur tare mult ca am putut fi de ajutor! Toate cele bune si voua! :*

  30. mirela says:

    buna idee !!!nesquik cu lapte,multumesc mult miha ,raman datoare ,craciun fericit

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: