Prajitura cu cafea si mascarpone

de Miha
155 vizualizări
Prajitura cu piscoturi, cafea si crema mascarpone

Iata ca din lista lunga cu retete de prajituri ce-o am bine pusa la pastrare :)) a venit si randul acesteia. O prajitura cu cafea si mascarpone, savuroasa, racoroasa, delicioasa… si complimentele ar putea continua. Dar mai presus de toate e aromata cu cafea si “machiata” cu ciocolata :)))

Prajitura cu piscoturi, cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 15 piscoturi
  • ~ 200 ml cafea tare, fara zahar
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura cu cafea si mascarpone:

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Se coc 2 blaturi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu 100 ml frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest timp, consistenta cremei va fi totusi destul de moale, dar nu este o problema pentru ca o vom mixa si vom obtine o crema delicioasa si pufoasa,

Prajitura cu crema de mascarpone si cafea

in care vom incorpora treptat branza mascarpone si restul de frisca batuta (150 ml). Frisca o vom incorpora amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Blat de piscoturi:

Punem cafeaua rece intr-o farfurie. Piscoturile le trecem scurt prin cafea, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Blaturile le-am insiropat cu putin sirop facut din apa+zahar+1lingura coniac. Nu e neaparat necesar sa fie insiropate, le insiropati doar daca o sa considerati ca e necesar.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate cu cafea (pozitia lor e strict aleatorie :)) )

Prajitura cu piscoturi si crema mascarpone

cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat. Glazuram cu ciocolata si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu piscoturi si cafea

Sa mai spun? :)) Daaaa…e foarte buna.

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

Just me 6 aprilie 2011 - 8:02

arata bineee, nici nu ma indoiesc ca e buna:)

Răspuns
gaby_d 6 aprilie 2011 - 8:35

Tu faci prajituri si nu zici nimic????:))))))
Una pe zi sau una la doua zile. Cum se administreaza?:))))

Răspuns
Flory 6 aprilie 2011 - 9:31

tu esti sursa mea de facut dulciuri! trebuie sa recunosc ca atunci cand vreau ceva delicios de gustos:)) intru la tine si ma inspir! iti multumesc mult pentru minunatele retete!!!

Răspuns
Bianka 6 aprilie 2011 - 9:32

Foarte gustos

Răspuns
Alice 6 aprilie 2011 - 9:43

Foarte fainn si buna, cred.
Miha, ma pregatesc sa-ti “fur” aluatul ala care tot il lauzi..in weekend cucinesc cu el …pup iu :))

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 6 aprilie 2011 - 9:56

Vad ca ai reusit sa rezolvi problema. Sa speram ca nu se va mai intampla niciodata… Cat despre prajiturica, arata minunat !! Pup ! :*:*

Răspuns
Laura 6 aprilie 2011 - 10:16

Vai, am facut si eu un tort cu cafea si marscarpone, o minnatieeeee, combinatia este superba, salivez uitandu-ma la prajitura ta. Sunt invidioasa :)))))

Răspuns
ONESTA30 6 aprilie 2011 - 11:34

Cand nu voi mai incapea pe usi numai uitandu-ma la minunatiile tale zilnice , (dar sa le mai savurez) ,voi veni glont la Iasi si te voi implora sa ma sponsorizezi la inlocuirea lor … da, da … tu stii ca glumesc .
Excelenta si numai in poza , dar in realitate cred ca-i cri-mi-na-laaaaaaaaaaaa .

Răspuns
Petronela 6 aprilie 2011 - 12:14

Prajitura arata foarte bine si cred ca-i foarte buna!!!Nu vreau sa fiu rea,sper sa ma scuzi,dar eu cand citesc,CITESC,deci unde s-a pirdut 100ml de frisca???Ma repet,scuza-ma ca sant…(nu gasesc cuvantul potrivit)dar sant foarte atenta la retete,nu doar la…poze!Si chiar cautam o reteta cu mascarpone….
Si daca m-ai iertat,te pup si o zi buna!!!

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:19

Petronela, nu esti rea. :* Iti multumesc de atentionare si chiar ma bucur ca imi citesti si retetele.
Se mai intampla uneori din graba sau cand sunt distrasa de 2 pitici tipatori :))) sa omit ceva.
Multumesc inca o data!

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:20

Multumesc Diana! :*
Usile de care ai vrea sa fie? :)))

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:21

Multumesc Laura! :*
Ia sa trec eu pe la tine sa vad ce tort ai facut! :)) Tu ai tort si esti invidioasa pe mine? Ntz ntz ntz…:)))

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:24

Ana Maria, nu stiu daca am rezolvat. Vom vedea la urmatoarea postare a Krinei.
Pupici! :*

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:25

Alina, abia astept sa vad ce vei face si daca iti place si tie la fel de mult cum imi place mie. :*

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:26

Multumesc Bianka. Esti tare draguta. :*

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:27

Flory, si eu multumesc de aprecieri si incredere. Pupici! :*

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:29

Gabi, hai sa fie la 2 zile. Sa nu zica lumea ca dam in coma diabetica. :)))

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 12:29

Multumesc Just me! :*

Răspuns
naty, galati 6 aprilie 2011 - 13:46

ce bunatate ai facut

Răspuns
Dya 6 aprilie 2011 - 15:32

Delicioasa prajiturica!

Răspuns
Anonymous 6 aprilie 2011 - 16:40

aiiiii niste retete superbe am facut si ieu multe din ele felicitari

Răspuns
jose manuel 6 aprilie 2011 - 17:22

Que pastel tan delicioso, te ha quedado genial.

Saludos

Răspuns
maria mihalache 6 aprilie 2011 - 18:10

Am venit sa-mi iau portia ,sper ca mai ai.
Seara frumoasa iti doresc!

Răspuns
Craita 6 aprilie 2011 - 18:33

arata incredibil de bine si are mascarponeeeee!thx for sharing:)

Răspuns
Daniela 6 aprilie 2011 - 18:44

Traiasca mascarponele, eu sint innebunita dupa dulciuri cu mascarpone. Prajitura arata tare bine si sigur e buna…

Răspuns
albinuta 6 aprilie 2011 - 20:12

deci daca o fac si pe asta de Pasti, e clar ca s-a dus naibii dieta de peste an…da’ cred ca merita, caci arata delicios!

Răspuns
mary 7 aprilie 2011 - 10:58

super buna

Răspuns
Dulceata_de_trandafiri 30 mai 2011 - 20:51

Asa cum am “amenintat” pe nu mai stiu care forum (sa fi fost pe Bucataras probabil) , am preparat si eu aceasta prajitura si a iesit tare gustoasa! multumesc pentru inspiratie!

Te-am creditat in postare, cu precizarea ca am mai modificat reteta, sper sa nu te superi!

(http://dulceatadetrandafiri.blogspot.com/2011/05/tiramisu-glazurat.html)

Felicitari pentru toate minunatiile pe care le prepari!

Răspuns
mirela 21 decembrie 2012 - 10:53

buna miha ,multumesc mult pt ajutorul mare pe care mi-l dai cu retetele tale,mi-ai salvat craciunul :)),miha la aceasta reteta crezi ca as putea sa inlocuiesc cafea cu altceva??nu prea stiu cu ce??????sigur mananca si cei mici si la cat de agitati sunt refuz sa le dau si cafea :)),toate cele bune

Răspuns
Miha 21 decembrie 2012 - 11:42

Mirela, cred ca ai putea inlocui foarte bine cu suc de fructe, de care crezi tu ca place piticilor! 😉 Sau Nesquik cu lapte.

Ma bucur tare mult ca am putut fi de ajutor! Toate cele bune si voua! :*

Răspuns
mirela 23 decembrie 2012 - 14:02

buna idee !!!nesquik cu lapte,multumesc mult miha ,raman datoare ,craciun fericit

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: