Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu crema de branza si budinca

Reteta Prajitura cu branza si budinca de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 500 ml zeama de compot de visine
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
loading...

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂

Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de branza:

Branza de vaci, zaharul si esentele se mixeaza cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina. Adaugam untul topit si mixam pana la omogenizare.

Blatul racit il punem in tava in care l-am copt, tapetata cu folie alimentara. Intindem crema deasupra in strat uniform si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Punem la fiert intr-o craticioara o parte din zeama de compot de visine, cca 300 ml. Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si dizolvam cu zeama ramasa. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Cand zeama din craticioara ajunge la punctul de fierbere turnam amestecul cu amidon si amestecam bine cu un tel. Tinem pe foc cateva minute, pana budinca se ingroasa. Dam deoparte si lasam la racit.

Budinca racita (cat sa ajunga la temperatura camerei) se toarna peste crema de branza. Se da din nou tava la rece pana glazura se intareste suficient si prajitura cu branza si budinca de visine poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si budinca de visine

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Este sezonul visinelor,prajitura trebuie pregatita.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]