Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu crema de branza si budinca

Reteta Prajitura cu branza si budinca de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 500 ml zeama de compot de visine
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂

Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de branza:

Branza de vaci, zaharul si esentele se mixeaza cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina. Adaugam untul topit si mixam pana la omogenizare.

Blatul racit il punem in tava in care l-am copt, tapetata cu folie alimentara. Intindem crema deasupra in strat uniform si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Punem la fiert intr-o craticioara o parte din zeama de compot de visine, cca 300 ml. Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si dizolvam cu zeama ramasa. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Cand zeama din craticioara ajunge la punctul de fierbere turnam amestecul cu amidon si amestecam bine cu un tel. Tinem pe foc cateva minute, pana budinca se ingroasa. Dam deoparte si lasam la racit.

Budinca racita (cat sa ajunga la temperatura camerei) se toarna peste crema de branza. Se da din nou tava la rece pana glazura se intareste suficient si prajitura cu branza si budinca de visine poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si budinca de visine

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Este sezonul visinelor,prajitura trebuie pregatita.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]