Chec pufos cu nuca la tava

de Miha
698 vizualizări
Chec pufos cu nuca la tava

Reteta Chec pufos cu nuca la tava

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • miez de nuca, dupa preferinta

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂

Reteta este foarte versatila, se poate face chec simplu sau chec cu fructe de sezon, ii poti pune bucati de ciocolata, se poate foarte usor adapta preferintelor voastre 😉

Mod de preparare Chec pufos cu nuca la tava:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu ulei si esenta de vanilie. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, punem si coaja de lamaie si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Dam deoparte aproximativ 1/3 din compozitie peste care cernem cacaoa. Amestecam usor cu spatula, cu miscari de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam cele 2 compozitii una peste alta. Miezul de nuca se presara pe toata suprafata compozitiei din tava.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec pufos cu nuca la tava

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: