Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Reteta Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • visine
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Sweetello cu vanilie
  • visine
  • ciocolata rasa pentru fisisare

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂

Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata:

Crema de ciocolata cu visine:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana incepe sa prinsa consistenta. Se adauga crema de branza si se mixeaza bine. La sfarsit incorporam visinele fara samburi, amestecand cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

  • crema de branza Sweetello cu vanilie se poate inlocui cu orice alt tip de crema de branza, adaugand apoi 1 lingura zahar pudra si esenta de vanilie dupa gust

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem visine fara samburi deasupra si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Asamblare Prajitura cu visine si ciocolata:

Peste blatul racit punem crema de ciocolata cu visine, in strat uniform. Presaram ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu visine si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]