Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu bezea

Pentru foi avem nevoie de:

4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie

Pentru crema avem nevoie de:

4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos

Pentru decor avem nevoie de:

100 ml frisca lichida

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema

si se orneaza cu frisca.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!

  2. un premiu la mine,iar!

  3. Multumesc Alison! Te pup!

  4. Anonymous says:

    arata ff bine.am sa o incerc de Craciun

  5. Ma bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. 😉

  6. Rusu Laura says:

    Buna ziua.Caur prajitura MERENGUE -cu foi de bezea si cu crema de ciocolata (dar sa nu curga).Ma puteti ajuta cu aceasta reteta.Am gasit ceva pe net, dar din comentarii am nteles ca ciocolata curge, deoarece foile sunt mai tarisoare si cand musti iese crema.

    • Dupa parerea mea, o prajitura cu foi de bezea nu este o prajitura pe care sa o iei in mana si sa musti din ea. Daca o asamblezi chiar inainte de a fi servita, foile sunt crocante si crema oricum va iesi pe langa, daca o asamblezi cu ceva vreme inainte foile se vor inmuia de la crema nu o mai poti tine in mana…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: