Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Ciocolata cu dragoste”

Negresa cu ciocolata

Reteta Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 3 oua
  • * 130 g zahar
  • * 130 ml ulei
  • * 70 g nuca macinata
  • * 110 g faina
  • * 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml lichior de ciocolata
  • * 50 ml coniac
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru sirop:
  • * 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml coniac
  • * Glazura:
  • * 100 ml ciocolata cu lapte
  • * 100 g unt
  • * 3 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura „Ciocolata cu dragoste”

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (20/30 cm)  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Sirop:

Amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Mihaela,ce buna prajitura ai facut 🙂
    si ce bine arata ….
    daca doresti sa mergi la mine pe blog sa vezi cum iti plac schimbarile mele:)….
    te pup si pe curand

  2. Ce bine arata……….cred ca este un deliciu.
    Ozi buna!

  3. aaaaa ,dar prjitura asta unde ai tinut-o? Sau ai facut-o ieri, dupa ce am plecat? Asta insemana ca trebuie sa in si azi pe la tine sa degust? Ca prea bine arata!

  4. Iar ma infrupt virtual, ufff, e miercuri si m-ai bagat la pacate cu ciucalata ta, yamiii, dar ciocolatoasa e si bine mai arata…

  5. Tare bine arata, iar combinatia de ciocolata,coniac si lichior…..o nebunie:).

  6. ce prajiturica buna trebuie sa fie.as manca si eu o bucatica….atunci sa imi fac,nu?

  7. Asta e sigur pentru cura de slabire, cu…coniac!
    Sau erau aiai mici cam agitati si voiai sa-i culci mai repede?

  8. Cate un pupic si o imbratisare pentru toate ciocolatoasele. :))

  9. Buna Miha,

    cantitatile sint pentr tava 25×35 cm?

  10. Cantitatile sunt pentru o tava 20/30 cm. O sa completez in reteta. Multumesc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: