Prajitura “Ciocolata cu dragoste”

de Miha
105 vizualizări
Negresa cu ciocolata

Reteta Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 3 oua
  • * 130 g zahar
  • * 130 ml ulei
  • * 70 g nuca macinata
  • * 110 g faina
  • * 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml lichior de ciocolata
  • * 50 ml coniac
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru sirop:
  • * 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml coniac
  • * Glazura:
  • * 100 ml ciocolata cu lapte
  • * 100 g unt
  • * 3 linguri lapte

Mod de preparare Prajitura “Ciocolata cu dragoste”

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (20/30 cm)  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Sirop:

Amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

ANCA 2 martie 2010 - 22:27

Mihaela,ce buna prajitura ai facut 🙂
si ce bine arata ….
daca doresti sa mergi la mine pe blog sa vezi cum iti plac schimbarile mele:)….
te pup si pe curand

Răspuns
maria mihalache 3 martie 2010 - 5:45

Ce bine arata……….cred ca este un deliciu.
Ozi buna!

Răspuns
minoki 3 martie 2010 - 5:53

aaaaa ,dar prjitura asta unde ai tinut-o? Sau ai facut-o ieri, dupa ce am plecat? Asta insemana ca trebuie sa in si azi pe la tine sa degust? Ca prea bine arata!

Răspuns
Daniela 3 martie 2010 - 7:41

Iar ma infrupt virtual, ufff, e miercuri si m-ai bagat la pacate cu ciucalata ta, yamiii, dar ciocolatoasa e si bine mai arata…

Răspuns
violette 3 martie 2010 - 7:48

Tare bine arata, iar combinatia de ciocolata,coniac si lichior…..o nebunie:).

Răspuns
sarah 3 martie 2010 - 17:51

ce prajiturica buna trebuie sa fie.as manca si eu o bucatica….atunci sa imi fac,nu?

Răspuns
Gospodina de Criza 3 martie 2010 - 18:14

Asta e sigur pentru cura de slabire, cu…coniac!
Sau erau aiai mici cam agitati si voiai sa-i culci mai repede?

Răspuns
Miha 5 martie 2010 - 21:04

Cate un pupic si o imbratisare pentru toate ciocolatoasele. :))

Răspuns
glacial 28 martie 2012 - 23:05

Buna Miha,

cantitatile sint pentr tava 25×35 cm?

Răspuns
Miha 29 martie 2012 - 6:14

Cantitatile sunt pentru o tava 20/30 cm. O sa completez in reteta. Multumesc.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: