Placinta cu branza si marar

de Miha
84 vizualizări

Ca ne place placinta cu branza cred ca se stie deja. Mai ales lui Robert, daa! :)) Daca pana acum am facut diverse retete dulci, acum am incercat si varianta sarata, aromata cu marar, caci aveam eu asa o curiozitate in ceea ce priveste placinta asta. :))

Initial am vrut sa fac sub forma de rulouri, dar cum foile de placinta au fost (cam) ferfenita in pachet (deh! asa-s firmele care se respecta! :))) ) am facut cu foi intinse.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • 100 g telemea
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar verde
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata cu furculita, ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul verde tocat.

Foile de placinta decongelate la temperatura camerei se impart in 2. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava (25/35 cm). Dupa ce am terminat cu prima parte de foi punem compozitia de branza cu marar si acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu ulei.

Oul il batem bine cu un praf de sare. Adaugam smantana si omogenizam. “Sosul” obtinut il turnam uniform peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana placinta se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Irina (bucataria Irinei) 16 octombrie 2012 - 13:22

Miha arata foarte bine si sigur este delicioasa chiar daca foile au fost ferfenita in pachet. Mi-ai facut pofta!

Răspuns
Miha 16 octombrie 2012 - 15:11

Multumesc Irina! 🙂

Răspuns
Popescu 22 octombrie 2012 - 6:18

Am avut si eu onoarea sa mananc odata asa ceva. Au fost buni. Acesti Covrigi sunt nemaipomeniti is buni atunci cand vizionezi un film ceva pe fancinema.ro , seriale-gratis.ro .

Bagati retete de de sucuri.

Răspuns
Miha 22 octombrie 2012 - 7:21

🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: