Nu stiu daca e tocmai o tarta, dar n-am stiut cum sa-i spun altcumva. :))
Deci, o tarta de cartofi ce se aseamana destul de mult cu Rosti, celebrii cartofi elvetieni. Usor de facut, foarte buna si consistenta, se poate consuma ca atare sau ca garnitura. Desigur ca poate fi facuta si la cuptor, dar de aceasta data am preferat sa o fac pe aragaz, in tigaie.
Ingrediente
3 cartofi medii
100 g mozzarella
100 g telemea
2 oua
sare si piper
marar verde
1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.
Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.
Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.
Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.
Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.
Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.
Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.
5 comentarii
imi place reteta asta. Am retinut-o.
Reteta asta imi place! Azi am colindat pe blogul tau. N-am gasit ce cautam, dar m-am delectat cu retete minunate!
Multumesc Mari. Ma bucur ca-ti place. 🙂
Ce anume ai cautat si n-ai gasit?
Am incercat varianta pe aragaz. Delicioasa. As vrea sa incerc si la cuptor. Cat trebuie tinuta si la ce temperatura? Mai trebuie intoarsa pe ambele parti cat e la cuptor? Merci!
La cuptor n-ar mai trebui intoarsa, o tii la foc mediu pana se rumeneste deasupra. 🙂