Pasca cu branza dulce

de Miha
27637 vizualizări

Reteta Pasca cu branza dulce

Bine v-am gasit, dragilor! Astazi v-am adus o reteta de pasca cu branza dulce. In primul rand pentru ca incet-incet trebuie sa ne facem listele cu retete de Pasti si in al doilea rand, ati ghicit! avem un nou concurs 😉 Tema acestuia este „reteta de pasca”

POTI CASTIGA UN SLOW COOKER CROCK POT

In cadrul campaniei „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker va provoc si pe voi sa preparati o reteta de pasca, apoi sa va inscrieti la concurs. Pasii sunt simpli:

  1. pregatiti si voi o reteta de pasca,  faceti o fotografie in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite
  2. postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook
  3. dati like si share public postarii concursului de pe pagina de Facebook, adaugand si hastagurile #impartecevabun #pascadulciurifeldefel
  4. castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti la data de 31 martie 2018

Pasca cu branza dulce

Bine v-am gasit, dragilor! Astazi v-am adus o reteta de pasca cu branza dulce. In primul rand pentru ca incet-incet trebuie sa… Aluat dulce pasca cu branza European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~1500 g branza
  • 450 g zahar (sau mai mult, in functie de cat de dulce va place)
  • 4 oua
  • esenta de portocale
  • semintele de la o pastaie de vanilie Dr Oetker
  • In plus:
  • 2 linguri cacao Dr Oetker
  • 4 pliculete zahar vanilat Bourbon Dr Oetker

Mod de preparare Pasca cu branza dulce:

  • din ingredientele date am facut doua pasti, una de 22 cm diametru si una mai mica, de 18 cm

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Umplutura:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor.

  • pentru a obtine o crema de branza fina folosim blenderul vertical
  • daca branza este prea uscata adaugam 1-2 linguri smantana
  • daca branza nu este foarte bine scursa adaugam 1 lingura gris
  • gustati si adaugati zahar in functie de preferinta voastra de dulce
  • daca va place, puteti adauga si cateva stafide
  • nu aruncati pastaia de vanilie. Puneti-o in recipientul in care tineti zaharul, acesta va capata o aroma grozava 😉 Eu asa imi fac zahar vanilat acasa 😉

Montare:

Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti aproximativ egale. Fiecare parte de aluat o intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm grosime. Presaram cu cacao si zahar vanilat Bourbon. Rulam foaia cat mai strans posibil. Rulada obtinuta o taiem in felii de cca 2 cm, pe care le asezam pe o bucata de hartie de copt. Acoperim cu o alta bucata de hartie de copt si intindem din nou in foaie subtire de cca 0.5 cm grosime.

Decupam un cerc de marimea tavii si asezam pe fundul tavii in care vom coace pasca cu branza dulce. Turnam un pic mai mult de jumatate din cantitatea de branza. Aluatul ramas se modeleaza sub forma de snur, apoi se rasuceste. Se aseaza de jur imprejurul tavii. Din 2 suluri egale vom forma crucea.

Coacere:

Pasca se lasa la crescut, cca jumatate de ora, apoi se pune la copt la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 50 de minute, pana este frumos rumenita. Cand o scoatem din cuptor o ungem cu miere, „desfacuta” cu putina apa.

  • pasca se poate unge, inainte de a o baga in cuptor, cu galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri lapte

Pasca cu branza se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate cu grija pe un platou.

Pofta buna! 😉

Pasca cu branza dulce

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns