Astazi v-am adus o prajitura cu visine si bezea cu nuca absolut delicioasa. Este o adaptare la prajitura cu afine si bezea cu nuca pentru ca trebuie sa profitam la maxim de sezonul acestor minunatii dulci-acrisoare.

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar (pudra)
- 180 g faina
- 1 lingurita praf copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- ~300 g visine
- Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 100 g zahar (pudra)
- 100 g nuca macinata
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu visine si bezea cu nuca:
Blat:
Se scot samburii visinelelor, dupa care le punem intr-o sita la scurs.
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.
- untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic
Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste compozitie. Se amesteca bine, pana se obtine un aluat moale si usor lipicios.
Aluatul se intinde in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt, cu mainile usor umezite. Peste foaia de aluat se pun visinele.
Se da tava la cuptor pentru cca 20 de minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).
Intre timp se prepara bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand se scot palete mixerului. Se adauga nuca macinata si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.
Se scoate tava din cuptor, se pune bezeaua din loc in loc cu lingura, apoi se niveleaza. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de miute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
3 comentarii
Te rog poti sa-mi spui ce dimensiuni are tava ta?
Ma gandesc ca poate tava mea este mai mare si va trebui sa fac cantitate dubla de aluat.
Multumesc anticipat.
Anda
Buna, Anda
Am scris in reteta 20/25 cm. Merge si in una de 20/30 cm 😉
Multumesc mult, Miha!
Acum ma apuc sa o fac. O sa postez foto.
Sper sa-mi reuseasca 🙄
Pupici si weekend placut! 😘😘😘