Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Mini-tarte cu ciocolata

Cand vine vorba de prajituri, evident ca primul gand se duce la ciocolata. :)))

Este o reteta simpla si nepretentioasa, poate doar care necesita putin mai mult timp in eventualitatea in care nu aveti suficiente forme. Eu am un singur set de 6 si pana am terminat compozitia, m-am cam plictisit. :))

Se poate coace si in forma mare de tarta, apoi se portioneaza felii sau feliute. :))

 
Pentru tarte:

5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile

frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Aluatul se toarna in formele mici de tarta (~1 lingura aluat pentru fiecare forma) unse bine cu ulei. Se dau la cuptor la foc mediu, pana se auresc usor deasupra, in jur de 10-15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
esenta de rom

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia incepe sa se intareasca.

Pentru ornat:

100 ml frisca lichida

Pe fiecare mini-tarta punem cate 1 lingurita zdravana cu crema de ciocolata, apoi dam la frigider pana crema se intareste foarte bine.

Ornam cu moate de frisca si un praf de cacao.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Vaaai Miho, dar asa de la prima ora ma iei cu din astea? Da se poate?

  2. Vreau şi eu. Să-ţi dau adresa mea? :X:X:X:X:X

  3. Ehehe… si eu care credeam ca sint prima… Dar oricum servesc tot din prima poza si fug sa ma fac frumoasa… Pupici dulci si ciocholatosi…

  4. ce frumoase sunt!!!!

  5. Foarte frumos si gustos

  6. CIOCOLATOASE RAU DE TOT

  7. ce frumusele sunt! …dar cred intr-adevar ca sunt tare migaloase! si eu am forme asa mici si sincera sa fiu le folosesc destul de rar ( prefer forma mare de tarta! )

  8. tare frumoase, de gustoase nici nu mai zic…

  9. Vai ce bine arata!

  10. bune trebuie sa fi fost cu ciocolata si frisca..yammy,yammy!iar cana e suuper frumoasa i-mi place tare mult!pupicei!

  11. Foarte frumoasa tarta..

  12. flori says:

    mini tartele ies fara zahar?ma gandeam sa le umplu cu o crema de branza sau icre, salata de vinete…

    • n-am incercat niciodata sa fac blat fara zahar, nu stiu ce sa zic, daca iese sau nu. Cu siguranta poti face un blat de tarta, ala iese sigur 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: