Clatite / Retete de prajituri

Clatite banatene (2)

Clatite banatene

Vorbeam zilele trecute cu Gabi si-mi zice ca ea ar manca aceste clatite pana ar sta cu burta-n sus. :)))

Eu am mai facut candva aceasta reteta de clatite banatene si eram contrariata, cum de nu le-am mai facut daca sunt atat de bune. :))) Si chiar sunt buuune… Bine, atat de bune cat poate accepta „altceva” un iubitor de ciocolata. :)))

Clatite banatene

Ingrediente

  • Deci…vom avea nevoie de:
  • 6 clatite (sau cate va incap in vasul disponibil; eu le-am facut mai groase)
  • ~50 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar (sau mai mult, daca va plac foarte dulci)
  • esenta de rom
  • Pentru sosul de vanilie:
  • 250 g smantana 20% grasime
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Clatite banatene:

Clatitele le puteti prepara dupa aceasta reteta sau dupa orice alta reteta va place.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu 1 ou (daca e prea uscata se adauga 1-2 linguri cu smantana sau inca 1 ou), zahar si esenta de rom.

Sos de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema, apoi adaugam smantana si omogenizam.

Bezea:

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se continua mixarea pana spuma devine lucioasa si face „turturi”.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza pliind marginile, apoi se ruleaza.

Asezam clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt. Restul de unt il taiem cubulete si-l presaram deasupra clatitelor. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste bezeaua.

Clatite banatene

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata super apetisant… cerd si eu ca sunt bune… Altfel nu au cum sa fie!!… te pup… multumesc si pentru reteta de la felia de lapte!!..

  2. Te ha quedado fantastica. Saludos

  3. Tare bune. Azi am fost pe un gand si tot de la Gaby mi se trage si mie :))

  4. trebuie sa le incerc si eu:)arata f bine!

  5. Foarte apetisante! Si eu le-am facut o data.

  6. Extra foarte gustos

  7. vai ce-mi faci…o sa incerc si eu…ca deja ma gandesc la ele

  8. Arata foarte bine si poza e foarte reusita,mi s-a facut pofta, trebuie sa incerc,mersi…

  9. Anonymous says:

    Clatitele banatene au ceva in plus la ceea ce s-a postat mai sus….se pu nstafide in ele, staide puse in apa cu exenta de vanilie cu cateva ore inainte de prepararea umpluturii.Nu se pune esenta de rom, ci se rade coaja de lamaie si cateva firisoare de vanilie , se adauga stafidele.In umplutura nu se folosesste oul complet, ci doar galbenusulm si se stoarce lamaie, cateva picaturi ca si dealtfel cateva picaturi in bezeaua de pe clatite, unde deasemenea nu se pune nici un fel de esenta…

  10. Am tot zis că fac dar n-a reuşti până acum.
    Arată tare bine. *drools*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Clatite cu ananas caramelizat

Clatite cu ananas caramelizat

Mod de preparare Clatite cu ananas caramelizat: Ananas caramelizat: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam […]