Reteta Clatite banatene
Ingrediente
- Deci…vom avea nevoie de:
- 6 clatite (sau cate va incap in vasul disponibil; eu le-am facut mai groase)
- ~50 g unt
- Pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 1 ou
- 50 g zahar (sau mai mult, daca va plac foarte dulci)
- esenta de rom
- Pentru sosul de vanilie:
- 250 g smantana 20% grasime
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
Vorbeam zilele trecute cu Gabi si-mi zice ca ea ar manca aceste clatite pana ar sta cu burta-n sus. :))) Eu am mai facut candva aceasta reteta de clatite banatene si eram contrariata, cum de nu le-am mai facut daca sunt atat de bune. :))) Si chiar sunt buuune… Bine, atat de bune cat poate accepta „altceva” un iubitor de ciocolata. :)))
Mod de preparare Clatite banatene:
Clatitele le puteti prepara dupa aceasta reteta sau dupa orice alta reteta va place.
Umplutura:
Branza de vaci se mixeaza cu 1 ou (daca e prea uscata se adauga 1-2 linguri cu smantana sau inca 1 ou), zahar si esenta de rom.
Sos de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema, apoi adaugam smantana si omogenizam.
Bezea:
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se continua mixarea pana spuma devine lucioasa si face „turturi”.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza pliind marginile, apoi se ruleaza.
Asezam clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt. Restul de unt il taiem cubulete si-l presaram deasupra clatitelor. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si se acopera cu bezeaua.
Se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste bezeaua.
10 comentarii
Arata super apetisant… cerd si eu ca sunt bune… Altfel nu au cum sa fie!!… te pup… multumesc si pentru reteta de la felia de lapte!!..
Te ha quedado fantastica. Saludos
Tare bune. Azi am fost pe un gand si tot de la Gaby mi se trage si mie :))
trebuie sa le incerc si eu:)arata f bine!
Foarte apetisante! Si eu le-am facut o data.
Extra foarte gustos
vai ce-mi faci…o sa incerc si eu…ca deja ma gandesc la ele
Arata foarte bine si poza e foarte reusita,mi s-a facut pofta, trebuie sa incerc,mersi…
Clatitele banatene au ceva in plus la ceea ce s-a postat mai sus….se pu nstafide in ele, staide puse in apa cu exenta de vanilie cu cateva ore inainte de prepararea umpluturii.Nu se pune esenta de rom, ci se rade coaja de lamaie si cateva firisoare de vanilie , se adauga stafidele.In umplutura nu se folosesste oul complet, ci doar galbenusulm si se stoarce lamaie, cateva picaturi ca si dealtfel cateva picaturi in bezeaua de pe clatite, unde deasemenea nu se pune nici un fel de esenta…
Am tot zis că fac dar n-a reuşti până acum.
Arată tare bine. *drools*