Krem a la krem bicolor

de Miha
161 vizualizări
prajitura krem a la krem

Pentru prajitura Krem a la Krem bicolor Am plecat de la reteta originala de Krem a la krem si am mai adaugat un strat de crema de ciocolata.

prajitura krem a la krem
Pentru prajitura Krem a la Krem bicolor Am plecat de la reteta originala de Krem a la krem si am mai adaugat… Prajituri Krem a la krem bicolor European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare Prajitura Krem a la Krem bicolor:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema pentru Prajitura Krem a la Krem:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Se da la rece pana se intareste glazura.

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Noros Cecer 23 ianuarie 2009 - 9:02

Yami!!!! Ce idee!!!!

Răspuns
Noros Cecer 29 ianuarie 2009 - 8:24

Am facut aseara. Concluzia? Nu mi-a placut. Crema de ciocolata, in primul rand. Are un gust puternic de cacao. Apoi chiar si fara asta, mi se pare prea mult doua creme pentru un blat asa subtire. Na, ziceam sa scriu si aici parerea mea, poate vor si alte fete (sau baieti, de ce nu) sa o faca si macar sa stie ca uite, eu am avut experienta asta. Raman totusi fan Krem a la krem pe viata.

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2009 - 13:12

Oana,poti incerca cu 2 blaturi,daca unul ti se pare prea putin. 😉 Unul dedesupt si unul deasupra.
Cat despre crema de cacao…ce sa zic…mie tocmai gustul intens de cacao mi-a placut…

Răspuns
Ana 18 aprilie 2014 - 14:55

Creme Ole contine grasimi vegetale hidrogenate, carboximetilcelulaza, trifosfat pentasodic… ce se intampla cu clasicul blat cu faina ? Dupa ce am facut blatul am remarcat ce scria pe punga si evident l-am aruncat pentru ca nu pot da atatea chimicale copiilor mei intr-o prajitura de casa.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: