Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone este varianta imbunatatita a prajiturii Krem a la Krem, o prajitura pe care o faceam foarte des intr-o vreme. Da, cele 2 plicuri de budinca pot descuraja pe unii, dar eu va indemn sa nu va descurajati. Chiar este o prajitura care merita facuta macar o data, veti vedea ca va urca vertiginos in topul preferintelor voastre.
INGREDIENTE
- Blat:
- 5 oua mari
- 150 g zahar (pudra)
- 1 plic Creme Ole de caramel
- 2 linguri cacao neagra
- Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca/frisa lichida
- 100 ml lapte rece
- 250 g mascarpone
- 1 plic Creme Ole de vanilie
- Glazura:
- 150 g ciocolata
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga galbenusurile amestecate, amestecand usor cu o spatula ori cu mixerul la viteza cea mai mica. Nu se mixeaza foarte mult, atat doar cat sa se incrporeze galbenusurile in bezea. Creme Ole de caramel si cacao se pun intr-o sita se se cern peste compozitie. Se amesteca usor cu spatula, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie spumoasa, ca la pandispan.
- in loc de Creme Ole de caramel si cacao se poate folosi Creme Ole de ciocolata
- se poate renunta la cacao, obtinand un blat cu un gust mai intens de caramel.
Se toarna aluatul intr-o tava de 24/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) pentru cca 30 de minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.
- blatul nu este foarte inalt si este moale, ca si cum ar fi insiropat
Crema pentru Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone:
Se pun intr-un bol smantana pentru frisca/frisca lichida, laptele, mascarponele si praful Creme Ole de vanilie. Se mixeaza pana crema se intareste bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata o topim intr-o craticioara in care am pus putin lapte (cca 50 ml) . Fara sa o fierbem, amestecam pana ciocolata se topeste si se uniformizeaza. Mai adaugam putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita. Atay cat sa curga usor din lingura. Se toarna peste prajitura si se intinde uniform. Se da din nou la rece pana se intareste glazura.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI