V-am povestit ca fructul de avocado l-am descoperit de curand. Si savoarea acestuia, de asemenea. Imi place ca se poate folosi si in retete de mancare cat si in retete de dulciuri 😉 Dar cum copiii nu ii agreaza culoarea „prea verde” :)) m-am gandit sa-l colorez, cum altfel decat cu niste cacao…
A iesit o inghetata de casa absolut delicioasa, fina si cremoasa. Unde mai pui ca e si gata in 2 timpi si 3 miscari… mai mult dureaza congelarea!
Ingrediente
- 1 banana bine coapta
- 1 avocado
- 1/2 cutie lapte condensat indulcit (150g)
- 1 lingura cacao neagra
Mod de preparare Inghetata de banane si avocado:
Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu.
Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam totul pana obtinem o compozitie fina si cremoasa.
- Gustati! Daca o sa considerati ca nu e suficient de dulce mai adaugati putin lapte condensat.
Compozitia obtinuta se toarna in formele de inghetata pe care le-am clatit bine cu apa rece. Evident ca nu e absolut necesar sa puneti in forme, dar fiind cu dedicatie pentru copii m-am gandit sa-i incant cu aceste umbrelute colorate. Ca s-au certat pe culori asta e deja alta poveste! :))))
Inghetata se da la congelator pentru cateva ore, apoi se serveste cu pofta si incantare!
Pofta buna! 😉
7 comentarii
De unde sunt formele?
Ana, formele le am de mai multa vreme, de la decorix.ro >:D<
Wow!!! As vrea si eu o portie! Imi place combinatia, nu am mai intalnit-o.
te astept cu drag! >:D<
Ce buuuna ar fi acum!
Acum si maine si poimaine :))))
Ce faine is formele alea!! Cu avocado, nu am lins niciodata =)))