Cine ar putea refuza o portie de gogosi? Noi, cu siguranta, nu! 😀 Astazi va aduc o reteta de gogosi pufoase coapte in friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer. Grozav de bune si fara niciun strop de ulei.
a intrat in bucataria mea de ceva vreme si testandu-i toate functiile pe care le are, prajire aer cald, coacere, rumenire, deshidrator am ajuns la concluzia unanima: este minunat! De toate stie sa faca si inca foarte bine! Cu drag vi-l recomand si voua!
- 4 presetări automate de gătire: cartofi prăjiți, pui, legume și friptură
- 3 Moduri manuale de gătire: prăjire cu aer cald, coacere și deshidratare
- Tehnologie de gătire cu aer cald și circulație 360° a aerului pentru gătire perfectă, cu 99,95%* mai puțin ulei
- Coș rotativ cu plasă pentru gătirea și rumenirea uniformă a cartofilor, pulpelor de pui și a nucilor
- Rotisor și frigăruie pentru gătirea puiului întreg
- 4 tăvi: 3 tăvi cu grătar pentru circulația aerului și o tavă de colectare pentru gustări coapte, prăjite sau pane.
- Ecran tactil digital cu alertă sonoră și meniu ușor de utilizat
- Ușă demontabilă pentru o curățare ușoară
- Lumină încorporată
- Pauză automată când ușa e deschisă
Mai multe detalii despre aparat gasesti
In plus – Codul AIR10 valabil pana pe 30 iunie 2021 iti aduce o reducere suplimentara de 10%, fata de pretul de pe site.
INGREDIENTE
- Aluat:
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 300 ml lapte
- 75 g unt
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- coaja de portocale si esenta de vanilie
- 2 linguri ulei
- In plus:
- Glazura de zahar
- Bomboane pentru decor
Mod de preparare Gogosi pufoase:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
- Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
- Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o
dizolvati in laptele caldut
Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie subtire de cca 0,5 cm. Cu o forma rotunda decupam gogosile si cu o forma rotunda mai mica, decupam centrul fiecarei gogosi. Le punem in tavile cu gratar, unele langa altele si le mai lasam putin la crescut
- Bilutele ramase (centrul gogosilor) le amestecati si intindeti o alta foaie ori le prajiti
Aparatul Breville Air Fryer se conectează la o sursa de curent și se apasă butonul de pornire. Se selecteaza functia PRAJIRE CU AER CALD, 180 grade si durata de 25 minute. Dupa cca 7-8 minute scoateti tavita de sus si o mutati jos, pe cea
de-a doua sus si repetati dupa inca 7-8 minute. Daca gradul de coacere este pe placul vostru le puteti scoate si
dupa 20 de minute
Scoatem gogosile pe un gratar si cat sunt calde scufundam partea superioara prin glazura si presaram cu ornamente din zahar colorate.
- In loc de glazura de zahar puteti folosi ciocolata topita sau miere
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
2 comentarii
Arata super! Chiar acum ma pun sa fac, mersi de sfaturi
Cu drag!
Si eu multumesc de aprecieri!