Astazi va aduc niste rulouri din foietaj rapid de casa, absolut delicioase! Desi, de obicei fac un alt aluat de foietaj rapid, am descoperit aceasta reteta cu care iese aproape la fel de moale, pufos si gustos ca si cel pe care il faceam si pana acum. Eu am pus bobite de ciocolata, ca asa a fost cererea copiilor, dar se pot face si fara. Atunci vor fi grozav de bune si pentru micul dejun 😉

INGREDIENTE
- 200 lapte
- 200 ml apa
- 100 ml ulei
- 25 g zahar
- 10 g drojdie uscata
- 600 g faina
- 1 lingurita sare
- 200 g unt
- bobite de ciocolata
Mod de preparare Rulouri din foietaj rapid de casa:
Intr-un bol incapator punem laptele si apa, incalzite usor. Adaugam uleiul, zaharul si drojdia uscata si amestecam bine, pana se dizolva drojdia. Punem faina si sarea si incepem sa framantam, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara sau un prosop si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
- daca veti folosi aluatul pentru „ceva dulce” il puteti aroma cu vanilie, coaja rasa de lamaie sau portocala
- de asemenea, se poate pune mai mult zahar, pana la 100 g
Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, de cca 40-50 cm lungime. Foaia se unge cu cca un sfert din cantitatea de unt topit , dupa care se pliaza in 3. Se pliaza o treime din foaie spre mijloc, dupa care se aduce cealalta treime deasupra. Se obtine o fasie, care se va plia din nou in 3, obtinand un patrat. Se repeta operatiunea si cu cea de-a doua bucata de aluat.
Fiecare patrat de aluat se intinde din nou intr-o foaie subtire, care se va unge din nou cu unt topit. Se presara cu bobite de ciocolata.
- pentru varianta de mic dejun se poate folosi branza rasa sau cascaval, bucatele de sunca sau pastrama
Foaia se ruleaza, obtinand un rulou lung. Se lipeste bine marginea, ciupind aluatul din loc in loc. Cu un cutit bine ascutit se taie fiecare rulou in bucati de cca 4-5 cm, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se presara cu zahar brun.
Se da tava la cuptor, la 180 grade, pentru circa 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL