Gogosi pufoase la cuptor

de Miha
3032 vizualizări
Gogosi pufoase la cuptor

Reteta Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase.

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la… Aluat dulce Gogosi pufoase la cuptor European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • In plus:
  • 1 lingura miere pentru uns
  • zahar pudra vanilat pentru finisat

Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie subtire de cca 0,5 cm. Cu o forma rotunde decupam gogosile si cu o forma rotunda mai mica, decupam centrul fiecarei gogosi. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • Bilutele ramase (centrul gogosilor) le amestecati si intindeti o alta foaie ori le prajiti in ulei (sa impacati pana la urma si capra si varza 😀 )

Coacem gogosile in cuptor la foc mediu (160 grade cuptor eectric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc. Scoatem gogosile din cuptor si cat sunt inca fierbinti le ungem cu mierea ce am dizolvat-o in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.

Pofta buna! 🙂

Gogosi pufoase la cuptor

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de gogosi gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Service GSM 13 februarie 2018 - 17:58

Foarte bine arata

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: