Pentru astazi va propun o prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie. O prajitura de casa extrem de simplu de facut, pe care eu am facut-o din pura curiozitate. Nu am mancat niciodata prajitura cu crema de rahat si eram curioasa cum este. Am fost placut surprinsa, nu ma asteptam sa fi atat de gustoasa.
Ca si observatii, de care eu voi tine cont data viitoare: folositi un rahat aromat, de preferat cel turcesc. La final, amestecul de culori nu este chiar wow, de aceea as folosi rahat de aceeasi culoare sau l-as evita pe cel verde 😀 Ma gandesc ca ar merge foarte bine aceasta crema de rahat si la foile de la prajitura Alba ca Zapada 😉

INGREDIENTE
- 2 foi mari de napolitana
- 500 g rahat
- 200 g unt
- 2 lamai
Mod de preparare Foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie:
Am folosit pentru aceasta reteta lamai cu coaja netratata. Am ras coaja si am pus-o la borcan, pentru viitoarele prajituri. Am povestit AICI cum procedez. Am curatat apoi cat mai mult posibil din pielita si am scos samburii.
Rahatul l-am dat prin masina de tocat. Apoi am dat si lamaile.
- pentru un gust intens de lamaie puteti da prin masina de tocat lamaile cu tot cu coaja
- eu am folosit 2 lamai micute, dar puteti folosi atat cat va place de acru
Untul l-am topit partial intr-o craticioara, apoi l-am adaugat treptat peste rahatul tocat, mixand continuu. Se poate amesteca si cu o lingura de lemn, dar este mai rapid si mai usor cu mixerul 🙂
Asamblare:
Foile de napolitana se taie in 2, obtinand astfel 4 foi de cca 14/19 cm.
Crema obtinuta se imparte in 3 parti si se distribuie intre cele 4 foi de napolitana, ultima foaie ramane neunsa. Pentru a fi mai usor de intins crema, asezati foile de napolitana cu partea cu romburi in jos. Prajitura se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore, pana se intareste crema. Pentru a presa prajitura, asezati deasupra o greutate (un tocator de lemn, de exemplu)
Se portioneaza dupa preferinta. Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
7 comentarii
Se poate inlocui lamaia cu portocala sau mandarina ? Multumesc!
poti pune si portocala, dar lamaia mai taie din dulceata rahatului
Buna seara! Am facut aceasta prajitura dar fiind post am inlocuit untul . Mi-a placut ce a iesit , e racoritoare cu o aroma aparte. Am respectat reteta si lamaia e chiar necesara in crema, cred ca daca foloseam portocala era mai dulce .Multumesc pentru reteta!
1. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, nu se topește.
2. Ați omis nucile!
1. eu l-am topit partial si crema a iesit foarte bine.
2. crema se face fara nuca, nu am omis 🙂
Buna ziua! As putea sa procesez altfel rahatul si lamaile? Eu nu am masina de tocat. Multumesc!
Buna ziua
Se poate taia cubulete si se pune la topit, ori intr-un vas cu fundul dublu ori la baine marie. Dar ar trebui adaugata si putina apa, cat sa poata fi amestecat.