Prajituri / Retete de prajituri

Eclere cu crema de lamaie si frisca

eclere cu crema de lamaie

Reteta Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua mari sau 7 oua medii
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 g crema de branza
loading...

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema si am avut niste eclere cu crema de lamaie si frisca absolut delicioase.

Mod de preparare Eclere cu crema de lamaie si frisca:

Coji de eclere:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea.

  • apa se poate inlocui cu lapte sau se pot pune cantitati egale de apa + lapte
  • uleiul se poate inlocui cu unt

Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului.

Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

  • pana nu demult foloseam telul pentru prepararea aluatului pentru coji de eclere, dar cu mixerul treaba merge mult mai repede si mai bine
  • aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare (230 grade la cuptor electric) pentru 15 minute, apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180 grade la cuptor electric)

  • in primele 15-20 de minute este foarte important sa nu se deschida usa cuptorului, daca nu o deschideti deloc pana la final cu atat mai bine

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de lamaie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Aproape de final punem coaja de lamaie. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim cu folie alimentara, o lipim pe toata suprafata cremei. Dam la frigider pana crema se intareste. In crema racita incorporam zeama de lamaie si putina esenta de vanilie.

  • puteti pune mai multa zeama de lamaie, in functie de preferinta

Frisca pentru ornat:

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.

  • nu este absolut necesar sa folositi crema de branza, dar s-ar putea sa aveti nevoie de un intaritor de frisca

Cojile racite se taie in doua si se umplu cu crema de lamaie si frisca. La sfarsit se orneaza cu ciocolata topita sau se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

eclere cu crema de lamaie

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

%d blogeri au apreciat: