Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

de Miha
11163 vizualizări
chec pufos din albusuri

Reteta Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi minunat in toata casa!

chec pufos din albusuri

Chec pufos din albusuri - reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de… Briose si checuri chec din albusuri European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 350 g albus (~10 albusuri)
  • 250 g zahar pudra (10 linguri)
  • 10 linguri faina
  • 100 g unt (topit si racit)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 50 g fructe goji
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 g bobite de ciocolata

Mod de preparare Chec pufos din albusuri:

Albusurile se pun intr-un castron incapator si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se toarna untul topit si se omogenizeaza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata cat si restul ingredientelor se pun peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

  • cu ingredientele pentru chec va puteti juca dupa placul vostru: mai puteti adauga alune sau le puneti in loc de nuca ori migdale; mai puteti adauga merisoare sau le puneti in loc de stafide; mai puteti adauga caise uscate sau le puneti in loc de goji…
  • mie imi place foarte mult coaja de portocale, dar o puteti inlocui cu cea de lamaie

Compozitia pentru chec pufos din albusuri se pune intr-o forma mare de guguluf (27 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se feliaza dupa ce se raceste foarte bine. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

chec pufos din albusuri

RETETA IN IMAGINI

cum se face chec pufos din albusurichec pufos din albusurichec pufos din albusuri

Mai multe retete de prajitura din albusuri gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Olivia 4 ianuarie 2020 - 16:29

Buna ziua.As vrea sa va intreb daca,in loc de forma de guguluf,putem utiliza doua forme normale de chec.Multumesc anticipat.

Răspuns
Miha 5 ianuarie 2020 - 15:24

Buna ziua, Olivia
Desigur, se pot folosi formele normale de chec

Răspuns
Laura 11 noiembrie 2022 - 21:55

Cate albușuri de ou și câte grame de făină?

Răspuns
Miha 11 noiembrie 2022 - 22:11

~10 albusuri si ~150 g faina

Răspuns

Lasă un răspuns