Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

chec pufos din albusuri

Reteta Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Ingrediente

  • 350 g albus (~10 albusuri)
  • 250 g zahar pudra (10 linguri)
  • 10 linguri faina
  • 100 g unt (topit si racit)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 50 g fructe goji
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 g bobite de ciocolata
loading...

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi minunat in toata casa!

Mod de preparare Chec pufos din albusuri:

Albusurile se pun intr-un castron incapator si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se toarna untul topit si se omogenizeaza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata cat si restul ingredientelor se pun peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

  • cu ingredientele pentru chec va puteti juca dupa placul vostru: mai puteti adauga alune sau le puneti in loc de nuca ori migdale; mai puteti adauga merisoare sau le puneti in loc de stafide; mai puteti adauga caise uscate sau le puneti in loc de goji…
  • mie imi place foarte mult coaja de portocale, dar o puteti inlocui cu cea de lamaie

Compozitia pentru chec pufos din albusuri se pune intr-o forma mare de guguluf (27 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se feliaza dupa ce se raceste foarte bine. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

chec pufos din albusuri

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de prajitura din albusuri gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Buna ziua.As vrea sa va intreb daca,in loc de forma de guguluf,putem utiliza doua forme normale de chec.Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Briose cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Briose cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Nu stiu daca v-am mai spus dar astazi este o zi importanta pentru noi, aniversarea casatoriei. Nu tinem neaparat sa o petrecem cu tam-tam, dupa 21 de ani am invatat ca tot ce e facut in liniste si “asezat” este de mai bun augur pentru toata lumea 🙂 Am facut […]

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread este de fapt o reteta de chec cu banane, cu bananele acelea foarte coapte care nu le mai mananca nimeni. Vi se intampla si voua, nu-i asa? 🙂 Mie da, si deseori  am facut diverse combinatii de chec cu banane, care mai de care, pe placul copiilor. De […]

%d blogeri au apreciat: