Duchesse cu ciocolata

de Miha
238 vizualizări
duchesse cu ciocolata

Reteta de Duchesse cu ciocolata am preluat-o de pe blogul Isabelei si am “reperat-o” cu ajutorul fetelor de pe babycafe.ro 😉

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo, asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. 😛  Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Mod de preparare Duchesse cu ciocolata:

Batem albusurile spuma tare, dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul, iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza “turturi” de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia, cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. 😉 Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.

Se pudreaza cu cacao. Eu am uitat. :))

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: