Covrigi polonezi de post

de Miha
34314 vizualizări
Covrigi polonezi de post

Pentru atunci cand aveti nevoie de o reteta de post sau de una care sa nu contina ingrediente de origine animala, va propun aceasta reteta de covrigi polonezi de post. Pentru aluat am folosit reteta de la cozonacul de post, un aluat moale, aromat si gustos, iar pentru modelat ulei de cocos. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, dar uleiul de cocos da un gust incredibil de bun.

Covrigi polonezi de post

Covrigi polonezi de post

Pentru atunci cand aveti nevoie de o reteta de post sau de una care sa nu contina ingrediente de origine animala, va… Prajituri de post covrigi insiropati, covrigi polonezi de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 50 ml ulei de cocos (topit)
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 1/2  lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale
  • ulei de cocos pentru uns aluatul
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g miere
  • 1 lingura coaja de portocale

Mod de preparare Covrigi polonezi de post:

Aluat de post:

Intr-un castron amestecam faina si drojdia uscata. Sucul de portocale il incalzim usor si adaugam zaharul, coaja de portocale, esenta de vanilie si sarea. Amestecam bine, cat acestea sa se dizolve. Turnam peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul de cocos topit si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim castronul cu folie alimentara sau cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • daca portocalele sunt mai acre mai puteti adauga 1-2 linguri de zahar
  • se poate folosi si drojdie proaspata, dizolvata inainte cu putina apa calda si 1 lingura de zahar si 1 de faina
  • in functie de faina folosita, daca este necesar se mai adauga 1-2 linguri de faina

Modelare Covrigi polonezi de post:

Aluatul se rastoarna pe masa usor unsa cu ulei si se imparte in 9-10 bucati. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie cat mai subtire. Se unge cu ulei de cocos, dupa care se ruleaza, formand un sul. Sulul format se taie in jumatate, cu ajutorul unui cutit bine ascutit ori cu taietorul de pizza, lasand netaiat cca 1-2 cm in capat. Cele 2 fasii se infasoara una in jurul celeilate (se impletesc), se prind capetele dand forma covrigului. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperim tava si lasam covrigii la crescut 10-15 minute. Intre timp incazim cuptorul la foc mediu (170-180 grade). Dam tava la cuptor si coacem pana se rumenesc usor, cca 25 de minute.

Sirop:

Intr-o craticioara punem la un loc apa, zaharul, mierea si coaja de portocale. Punem pe foc si fierbem, cat zaharul si mierea sunt bine dizolvate. Se da deoparte de pe foc.

  • siropul se poate face si numai din apa cu zahar sau miere, iar coaja de portocale se poate inlocui cu lamaie, vanilie sau putina scortisoara.

Covrigii se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se pun pe un platou. Se toarna peste fiecare cate 2-3 linguri de sirop si se lasa pana vor absorbi tot siropul. Se presara cu nuca de cocos sau nuca macinata.

Covrigi polonezi de post

RETETA IN IMAGINI

Covrigi polonezi de post

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

Sursa de inspiratie

 

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Olivia 6 aprilie 2021 - 15:14

Multumesc pentru reteta binevenita in aceasta perioada.

Răspuns
Miha 13 aprilie 2021 - 20:17

Cu mare drag, Olivia

Răspuns
Andreea 7 aprilie 2021 - 13:02

Superba reteta, big like 😀

Răspuns
Miha 13 aprilie 2021 - 20:17

Multumesc

Răspuns

Lasă un răspuns