Astazi avem o prajitura Raffaello – reteta fara coacere. Ideea de baza e cea de la prajitura Raffaello cu piscoturi, dar am adaptat astfel incat sa ma incadrez in limita a ceea ce aveam disponibil la acel moment, dar sa fie si super delicios 😉 Va recomand cu drag sa incercati si voi aceasta reteta, nu numai pentru ca este foarte buna, dar si pentru ca este foarte usor de facut.
INGREDIENTE
- 24 piscoturi
- Pentru crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 300 g lapte condensat indulcit
- 5 g gelatina
- Pentru sirop:
- ~250 ml lapte
- 1-2 linguri zahar pudra vanilat
- Pentru finisat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g mascarpone
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura Raffaello – reteta fara coacere:
Mai intai se pune gelatina la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Smantana pentru frisca, zaharul vanilat si mascarponele se pun impreuna intr-un bol si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa si ferma. Se adauga laptele condensat indulcit si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- cutia de lapte condensat indulcit are in general 397 g. In functie de preferinta voastra de dulce, puteti pune toata cantitatea din cutie
Gelatina se incalzeste usor, cat sa devina lichida (pe baie de abur sau la microunde). Se adauga cateva linguri de crema peste gelatina si se amesteca bine. Turnam apoi peste crema din vas si amestecam bine pana la omogenizare
- procedam astfel pentru a tempera gelatina si pentru a evita sa se formeze cocoloase de gelatina atunci cand o incorporam in crema
Montare Prajitura Raffaello:
Punem laptele intr-o farfurie si adaugam 1-2 linguri de zahar pudra vanilat. Amestecam bine pana se topeste zaharul.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi insiropate in lapte si jumatate din cantitatea de crema. Repetam si terminam cu un strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat ar fi peste noapte.
- piscoturile se insiropeaza pe o sigura parte si nu se tin in sirop decat cateva secunde
Finisare Prajitura Raffaello:
Smantana pentru frisca se pune intr-un castron impreuna cu zaharul pudra vanilat si mascarponele. Se mixeaza pana obtinem o crema ferma si pufoasa.
Rasturnam prajitura pe un platou, indepartam folia alimentara si imbracam in crema, lasand putina crema deoparte pentru ornat. Se tapeteaza cu fulgi de nuca de cocos si se orneaza dupa preferinta. Se pastreaza la rece pana la momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
5 comentarii
Foarte bun am facut-o si eu este Ne maipomenita
Ma bucur ca ti-a placut!
Scuze…gelatina
Poate fi înlocuită relația,cu cea de la plic?
Eu am folosit gelatina granule, dar poți folosi și gelatina in foi sau agar-agar, de care ai sau de care folosești de obicei