Tarta cu ciocolata

de Miha
9318 vizualizări
Tarta cu ciocolata

Pentru Paste imi propusesem sa fac o pasca cu ciocolata, dar din cauza unor probleme neprevazute am taiat-o de pe lista. Dar gandul la ciocolata nu-mi dadea pace si uite-asa a venit ideea unei retete de tarta cu ciocolata. A fost mai mult o improvizatie de moment, dar a iesit atat de buna incat am zis ca e musai sa v-o arat si voua 🙂

Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Pentru Paste imi propusesem sa fac o pasca cu ciocolata, dar din cauza unor probleme neprevazute am taiat-o de pe lista. Dar… Tarte si cheesecake-uri tarta cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 175 g faina
  • 25 g zahar (pudra)
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • cateva linguri lapte
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata (54% cacao)
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • Pentru decor:
  • fructe  si frunzulite de menta

Mod de preparare Tarta cu ciocolata:

Aluat de tarta:

Intt-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete. Se framanta repede, cu varful degetelor, pana incorporam tot untul in faina. Compozitia va fi firimituri.

  • toata aceasta operatiune se poate face si la robot, dupa care rasturnati firimiturile intr-un castron

Adaugam oul, coaja de lamaie si 2 linguri de lapte rece si framantam atat cat aluatul sa se lege. Trebuie sa avem un aluat omogen si nelipicios.

  • daca aluatul este prea vartos se poate adauga inca 1 lingura de lapte rece
  • aluatul se poate aroma cu orice alta aroma vreti si va place

Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru minim 30 de minute. Se intinde apoi pe masa usor infainata, la marimea tavii (20/20 cm). Nu e problema daca nu nimeriti marimea din prima, il mai intindeti cu mana in tava. Peste aluat se pune o bucata de hartie de copt, apoi un strat de fasole.

  • in loc de fasole se poate folosi orez sau boabe de naut, important e sa avem ceva greutate peste aluat pentru ca acesta sa nu creasca prea mult in cuptor
  • in cazul in care vreti sa scoateti tarta pe un platou de servire puneti hartie de copt in tava

Dam tava la cuptor la foc mediu (sau 170 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Dam deoparte foaia de copt cu fasole si lasam aluatul de tarta sa se racoreasca, timp in care vom prepara umplutura de ciocolata pentru tarta.

Umplutura:

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

  • in functie de preferinta voastra de dulce mai adaugati zahar daca o sa considerati ca este necesar. Gustati!

Compozitia obtinuta se toarna in tava peste aluatul de tarta. Se da la cuptor la 160 grade, cuptor electric cu ventilatie, pentru cca 25 de minute.

Se lasa la racit, dupa care se toarna deasupra glazura de ciocolata. Pentru glazura, se topeste ciocolata pe baie de aburi ori la microunde, dupa care se amesteca cu lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.

Se orneaza cu fructe si frunzulite de menta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Nadji. 5 iunie 2020 - 21:57

Un gâteau très gourmand.
Bravo.

Răspuns
Miha 6 iunie 2020 - 7:51

Multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns