Briose cu unt si visine

de Miha
15985 vizualizări
Briose cu unt si visine

Briose cu unt si visine –  o reteta pe care o putem adapta foarte usor in functie de sezon ori de fructele preferate. Pufoase si aromate, o gustare ideala pentru cei mici, dar si cei mari deopotriva. Sunt convinsa ca vor fi la mare cautare chiar si la o aniversare, mai ales daca optati sa le ornati cu o crema delicioasa. Recomand crema ASTA din toata inima 🙂

Briose cu unt si visine

Briose cu unt si visine

Briose cu unt si visine –  o reteta pe care o putem adapta foarte usor in functie de sezon ori de fructele… Briose si checuri Briose cu unt si visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 140 g iaurt
  • 250 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • ~200 g visine

Mod de preparare Briose cu unt si visine:

Pentru aceasta reteta am folosit visine congelate, pe care le-am scos din vreme de la congelator. Le-am lasat la decongelat intr-o sita. Inainte de a le adauga in compozitia pentru briose presaram peste ele o lingura de faina.

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granulele de zahar

  • de obicei eu folosesc zahar pudra, merge treaba mai repede si mai usor 🙂 E ok sa folositi si zahar tos

Pe rand, unul cate unul, adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare. Punem iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Adaugam visinele si amestecam usor.

  • in functie de faina folosita, daca aluatul este prea gros se adauga 2-3 linguri lapte sau 1-2 linguri de faina daca aluatul este prea subtire

Repartizam compozitia in tava pentru briose in care am pus cosulete de hartie. Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt frumos rumenite.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Briose cu unt si visine

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: