Reteta de cornulete fragede este absolut delicioasa. Ies niste cornulete grozav de bune, care pur si simplu se topesc in gura. Eu le fac intotdeauna la sarbatori si vi le recomand cu drag si voua
INGREDIENTE
- 200 g smantana
- 70 g untura
- 100 g unt
- 2 galbenusuri
- 450 g faina
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 200-250 g rahat
- Pentru finisat:
- 100 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat – reteta cu untura:
In vasul robotului de bucatarie se pun untul moale, lasat la temperatura camerei, untura, smantana, cele 2 galbenusuri, un praf de sare si aromele. Se amesteca putin, cat sa se omogenizeze. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Nu insistati prea mult cu framatatul, doar atat cat ingredientele sa fie bine legate. Vasul se acopera si se lasa aluatul la odihna, la frigider, pentru cca 1 ora.
- eu am folosit coaja de lamaie si esenta de vanilie, dar puteti sa aromati aluatul cu orice aroma va place
- aluatul se poate framanta si manual, urmand aceasi pasi, doar ca trebuie framantat repede, sa nu se topeasca untura
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati daca este necesar cateva linguri de faina
- eu am folosit smantana cu 20% grasimi
Intre timp rahatul se taie in fasii potrivite ca marime.
- folositi un rahat bun si aromat, eu am folosit rahat turcesc
Modelare cornulete:
Aluatul se imparte in 4. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie rotunda si subtire, de cca 2 mm grosime. Se taie in sferturi, apoi fiecare sfert se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza si se ruleaza catre varf.
Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Cat se coace prima tura de cornulete, se pregatesc si restul cornuletelor. Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Pentru umplutura puteti folosi si gem amestecat cu nuca, asa cum am facut si eu AICI
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
6 comentarii
Foarte bine arată! Mulțumim pt rețetă, Miha!
Cu mare drag!
Si eu multumesc pentru aprecieri!
O sa le incerc si eu,arata minunat!!!
Vă mulțumim
Arată extraordinar de bine. Îmi puteți recomanda un alt tip de umplutură ,cu magiun de prune sau mac care să nu curgă din aluat ?
Mulțumesc.
Se poate folosi orice tip de gem/dulceata care nu curge sau gem amestecat cu nuca macinata. Cu mac nu am facut niciodata
Multumesc si eu