Prajitura cu cafea si migdale

de Miha
11329 vizualizări
Prajitura cu cafea si migdale

Iubesc cafeaua, iubesc si orice fel de prajitura cu cafea, dar pentru prajitura cu cafea si migdale pe care v-o aduc astazi, cu greu imi gasesc cuvintele 🙂 Este atat de fina si gustoasa, savurezi bucatica cu bucatica si parca iti doresti sa nu se mai termine!

Prajitura nu este greu de facut, doar ca trebuie urmati niste pasi si poate parea migaloasa. Aroma cafelei proaspat facute si cea de migdale, fac casa buna impreuna.

Cafeaua am preparat-o cu noul espressor Bijou de la Breville Romania, care prepara espresso perfect de fiecare dată.  Mai multe detalii si pretul acestei bijuterii de espressor gasiti AICI.

Prajitura cu cafea si migdale

Prajitura cu cafea si migdale

Iubesc cafeaua, iubesc si orice fel de prajitura cu cafea, dar pentru prajitura cu cafea si migdale pe care v-o aduc astazi,… Prajituri prajitura cu cafea, prajitura cu migdale European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g migdale macinate fin
  • 100 g zahar brun
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 150 de grame de unt
  • 100 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Blat crocant:
  • 75 g unt
  • 75 g zahar brun
  • 100 g migdale macinate
  • 75 g faina
  • Esenta de vanilie
  • Crema de cafea:
  • 100 ml espresso
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 300 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Bezea italiana:
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de apa
  • 2 albusuri

Mod de preparare Prajitura cu cafea si migdale:

Blat:

Untul se pune intr-o craticioara si se topeste la foc mic. Se fierbe cateva minute, pana se inchide usor la culoare, amestecand continuu. Se adauga nessul si se amesteca pana acesta se dizolva.

In vasul robotului de bucatarie (sau untr-un castron incapator) se pun migdalele macinate, esenta de vanilie si zaharul brun. Amestecati bine incorporand 2 albusuri si galbenusurile. Mixati bine pana se obtine o pasta consistenta. Adaugati untul cu cafea, care este cald inca si mixati bine. La sfarsit adaugati faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Restul de albusuri se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma consistenta. Adaugam cca 1/3 din cantitate peste compozitia cu unt si migdale si amestecam bine. Restul de albus se incorporeaza cu o spatula, de jos in sus, pentru a pierde cat mai putin aer din compozitie

Turnam compozitia in strat uniform intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 170 grade, pentru cca 30 de minue, pana blatul trece proba scobitorii. Blatul copt se scoate pe un gratar cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.

Blat crocant:

Toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Vom obtine o pasta pe care o intindem pe o coala de hartie de copt, intr-un strat de cca 5 mm grosime. Dam la cuptor la 150 grade pentru cca 30 minute, pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca, apoi se rupe in bucati potrivite.

Crema de cafea:

Oul, cele 2 galbenusuri si zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare. Turnam laptele amestecat cu espresso si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand continuu, pana se infierbanta bine si incepe sa se ingroase. Trecem crema printr-o sita deasa si o lasam la racit.

Bezea italiana:

Zaharul si apa se pun intr-o craticioara si se pun la fiert. Din momentul in care a inceput sa dea in clocot mai fierbem 2 minute.

Intre timp mixam albusurile spuma tare. Incepem sa turnam siropul fierbinte. Spuma de albusuri va creste in volum. Continuam sa mixam pana bezeaua se raceste si ajunge la temperatura camerei.

Incepem sa adaugam untul, bucatica cu bucatica, in timp ce mixam energic in continuare. Punem si esenta de vanilie, dupa gust.

  • se poate ca la un moment dat crema sa aiba aspect ca de crema taiata. Mixati energic in continuare, pana se leaga

In crema obtinuta incorporam crema fiarta de cafea, cate 2-3 linguri odata, mixand energic de fiecare data. Dupa ce am incorporat toata crema de cafea, adaugam o parte din smantana pentru frisca batuta si amestecam cu o spatula pana la omogenizare. La sfarsit incorporam si restul de smantana pntru frisca batuta, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Asamblare Prajitura cu cafea si migdale:

Punem blatul pe un platou si punem crema deasupra, in strat uniform. Deasupra cremei, se pun bucatile de blat crocant.

Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora, dupa care se poate servi. Inainte de servire se pudraza cu zahar pudra vanilat.

Prajitura cu cafea si migdale

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie 

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Eugenia 14 decembrie 2021 - 19:01

Bună! Tocmai ce am preparat prăjitura cu cafea și migdale recomandată de tine,m au atras ingredientele,mai puțin untul,care este fooooarte mult, dar soțului meu îi place tot ce este cremos☺️ și am constatat spre final,dupat ce pregătisem deja, că în descrierea ta nu a apărut smântâna pt frișcă 🤔😋Deși nu am gustat o,sigur va fi foarte bună! Dacă revii pe aici,scrie te rog în care moment se adaugă smântâna pt frișcă?! Mulțumesc!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2021 - 19:08

Am rectificat, mi-a scapat acel pas. Multumesc frumos de atentionare

Răspuns

Lasă un comentariu