Reteta Clatite banatene
Ingrediente
- Mai intai am pregatit clatitele din:
- 2 oua
- 50 g zahar
- 50 g unt topit
- 200 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 1 plic zahar vanilat
- faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
- Avem nevoie de:
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- unt pentru uns vasul
- stafide,optional (eu n-am pus pentru ca nu le plac alor mei)
Mod de preparare Clatite banatene:
Clatite:
Se amesteca toate ingredientele, in ordinea descrisa, dupa care se coc clatitele, cat mai subtiri posibil.
Branza se mixeaza cu un ou intreg, 50 g zahar, esenta de rom si un plic zahar vanilat.
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza. Se impacheteaza, pliind marginile apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.
Albusurile se bat spuma tare, pana compozitia devine lucioasa, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.
Se da la cuptor, la foc mic pana se rumeneste bezeaua.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
3 comentarii
Se pare ca vrei sa murim de pofta, acum inainte de sarbatori. Arata totul senzational!
Geanina,v-as servi pe toti cu cate-o portioara.Din pacate,e posibil doar virtual.
Multumesc mult de aprecieri!
o sa incer de ziua mea ca arata super