Ciocolata de casa

de Miha
735 vizualizări
ciocolata de casa

Reteta Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este dulcele ce-mi aduce aminte de copilarie… O preparam la fiecare sarbatoare pe langa alte dulciuri minunate.

ciocolata de casa
Ciocolata de casa este dulcele ce-mi aduce aminte de copilarie… O preparam la fiecare sarbatoare pe langa alte dulciuri minunate. Mod de… Dulciuri Ciocolata de casa European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • o ceasca de apa (100 ml)
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci, nuca de cocos (dupa preferinta)

Mod de preparare Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

  • Recomand sa nu se foloseasca lapte praf instant gen Malita sau Darling sau lapte praf pentru sugari. Va iesi buna, dar nu se va “lega”, va fi moale si va putea fi mancata doar cu lingurita. :)) Eu de obicei folosesc lapte praf de la Dr Oetcher sau Raraul. Raraul este cel mai ok. 🙂

Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.
Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se va intari.

De obicei,fac portie dubla, o parte alba si una neagra, pe care le suprapun sau le rulez.

Ciocolata de casa

Sau pentru un aspect mai de sarbatoare putem folosi foi de napolitana.

Ciocolata de casa
 
Ciocolata de casa

Din aceeasi compozitie se pot face bilute,pe care le invelim in fondant.

Bomboane de ciocolata de casa
Alte retete de ciocolata de casa, facute de mine,  gasesti AICI
 
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

42 comentarii

Ginette 28 ianuarie 2009 - 14:12

Super reteta !!!

Răspuns
Laura 4 februarie 2009 - 23:06

Mie alea in doua culori, cu napolitane-mi fac cu ochiul! 😛

Răspuns
ISABELA 5 februarie 2009 - 21:07

imi ploua in gura 😛 😛

Răspuns
Miha 5 februarie 2009 - 21:14

Isabela,daca as putea,acum as trimite catre tine cateva bucatele…:)

Răspuns
ellis 11 februarie 2009 - 13:22

Miha, daca vreau sa pun cioco in foi de napolitana, le umplu direct , imediat ce am terminat de pregatit? si ce inseamna o ceasca …150-200 ml ?

Răspuns
Miha 11 februarie 2009 - 15:45

Da Ellis,le umpli direct,cand inca mai este calda compozitia.Se intinde si mai usor si se vor inmuia si foile mai bine. 😉
Ceasca=100ml 🙂

Răspuns
Liliana 15 februarie 2009 - 12:46

Ce comentariu soro? cand mi-o trece apa din gura 😀 Poi tu stii cat iubesc eu ciocolata? cea mai buna e aia servita la miezul noptii!!!
Mamaaaa, cine m-a pus sa intru aici???

Răspuns
Elisa 18 februarie 2009 - 6:15

Buna, Miha! Dulciurile tale sunt dementiale. Am incercat aseara reteta de krepfen si a iesit de vis. Pe azi am in plan reteta de ciocolata de casa in fondant. Dar sunt incepatoare in ale bucatariei si mi-ar prinde bine reteta ta de fondant. Elisa

Răspuns
Miha 18 februarie 2009 - 9:32

Buna Elisa! Ma bucur nespus ca ti-au placut acele gogosele minunate,pe care le-am facut si eu cu ajutorul Laurei A. 😉
Din pacate nu te pot ajuta cu reteta de fondant,eu am cumparat de-a gata.

Răspuns
Elisa 18 februarie 2009 - 12:24

Iti multumesc pt raspuns, Miha. Zi-mi te rog de unde ai cumparat fondant. Sunt innebunita dupa bomboane fondante si vreau sa incerc sa fac si eu 🙂

Răspuns
Miha 19 februarie 2009 - 7:55

Elisa,fondantul l-am luat impreuna cu cateva prietene de la un magazin en-gros. Nu stiu exact de unde,ca nu m-am ocupat eu.
Eu sunt din Iasi,daca te ajuta cu ceva intreb. 😉

Răspuns
Elisa 19 februarie 2009 - 10:35

Am sa ma uit si eu dupa fondant la hypermarket desi n-am idee cum arata :P. Am sa caut dupa eticheta. Nici nu aveam idee ca se gaseste fondant de cumparat. Eu sunt din Suceava, suntem vecine :P. Hmmmmm, am trecut si eclerele pe lista mea de incercari. Daca afli numele magazinului anunta-ma si pe mine te rog. Multumesc inc-o data. Iti vizitez zilnic blog-ul, am sa ma specializez si eu in dulciuri ;))

Răspuns
Miha 19 februarie 2009 - 13:24

Elisa,fondantul e ceva in genul serbetului.Uite o idee…poti incerca cu serbet in loc de fondant. 😉

Răspuns
irinav 18 martie 2009 - 11:09

Excelent, felicitari. Te rog sa-mi spui ciocolata alba o faci pur si simplu fara cacao cu ingredientele celelalte. e buna la gust?
Multumesc pentru retete. Abia astept sa ajung acasa sa fac ciocolata
irina vlad

Răspuns
Miha 18 martie 2009 - 11:14

Irina,ciocolata alba o fac exact ca si pe cea cu cacao,doar ca nu pun cacao,evident. :)) Poti pune vanilie,pentru savoare. 🙂

Răspuns
Monikka 29 iulie 2009 - 18:31

Ce prajitura este aceea cu blatul cu cacao ,deasupra bezea sau crema nu-mi prea dau seama si presarata cu cacao?Este poza acolo unde incep retetele si scrie PRAJITURI?
Te rog mult de tot ,vreau sa stiu si eu cum se numeste si sa o fac,arata bestial!
Multumesc anticipat!
Monica

Răspuns
Miha 29 iulie 2009 - 20:12

Monica,este vorba despre “Cuburi de vanilie”. E o prajitura tare buna.Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut si tie.

Răspuns
FALINA 8 februarie 2010 - 22:40

Miha daca nu te superi as vrea sa-i raspund lui Elisa in legatura cu fondantul … am gasit o reteta pe un site in Spaniola dar are poze si este pas cu pas. iti las aici lincul poate o sa fie util.
http://blogolosas.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=4&blogId=2 se face cu ” nori ” sau in spaniola nubes. este un dulce foarte lipicios si le place tare mult la copii.
se gasesc in culoare roz sau amestecat alb cu roz. cantitate folosita este daca ai 100grame de nori trebuie sa folosesti 200 de grame de zahar pudra dar ffff fin.
muiati cu putina apa norii ( stropite cu mana) si topite in micrownde la putere medie cateva segunde le scoti si le amesteci cu o lingura daca nu s-a topit din nou ilmai pui cateva segunde. In fine daca te intereseaza reteta eu pot sa ti-o traduc exact. (poaate daca folosesti un traductor nu iti explica bine unele expresii tipice de aici. dar cum vei dori tu eu as face-o incantata.
Sper sa fie util si asa ne putem ajuta una pe cealalta ca doar pentru asta suntem pe aici nu???
Salutari si toate cele bune.

Răspuns
andreea 29 martie 2010 - 8:01

Buna Miha, am incercat reteta ta de ciocolata de casa ,a iesit buna la gust dar nu reusesc sa o tai ,e foarte lipicioasa si cam moale.Poti sa-mi spui unde am gresit?Multumesc pt. ajutor

Răspuns
Miha 29 martie 2010 - 8:04

Ce fel de lapte praf ai folosit?

Răspuns
andreea 7 aprilie 2010 - 10:14

Am folosit lapte praf de la Dr. Oetker.

Răspuns
Miha 7 aprilie 2010 - 18:58

Andreea, atunci cred ca e vorba de cantitatea de apa. Ori ai pus prea multa, ori mai trebuia fiert siropul.
Daca mai adaugai niste lapte praf sigur ar fi fost ok. 🙂

Răspuns
andreea 11 aprilie 2010 - 7:30

Ai dreptate, cred ca am pus prea multa apa.O sa mai incerc o data, de data asta am sa o fac cu foi de napolitana pt. ca arata grozav. Multumesc !!!Felicitari pentru blog

Răspuns
Miha 11 aprilie 2010 - 8:50

Si eu iti multumesc Andreea.
Bafta multa si…te mai astept in vizita. 🙂

Răspuns
Esther 9 ianuarie 2011 - 19:05

Deci, o ceasca inseamna 100 ml. Dar o cana? 250 ml?

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2011 - 19:26

Esther, este intocmai cum spui. 1 ceasca= 100 ml, 1 cana= 240-250 ml

Răspuns
Anonymous 28 decembrie 2011 - 18:54

Buna ziua,am si eu o intrebare…cate minute se fierbe siropul? ,eu nu reusesc niciodata reteta de ciocolata,ori imi iese prea moale ori prea tare.Multumesc anticipat si felicitari pentru toate retetele minunate.

Răspuns
Miha 28 decembrie 2011 - 19:01

Buna.
N-am cronometrat niciodata timpul de fierbere. Dar, se fierbe pana siropul ramane pe lingura ca o pelicula fina fina.

Răspuns
Anonymous 28 decembrie 2011 - 19:32

Multumesc frumos pentru raspuns,poate data viitoare reusiti sa cronometrati,pentru cei care chiar nu reusesc (si stiu ca nu sunt singura care o da in bara cu reteta ciocolatei tocmai din cauza asta;)). 5 minunte oare e bine?:) e prima oara cand intru pe acest blog si nu reusesc sa ma dezlipesc de calculator…SUPERB…toate retetele sunt minunate.Gabriela(Suceava)

Răspuns
Miha 28 decembrie 2011 - 20:14

Gabriela, cred ca e suficient. Ca sa-ti dai seama daca siropul este fiert indeajuns pui cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca se imprastie mai trebuie fiert, daca se formeaza perlute inseamna ca e gata. Promit ca data viitoare sa cronometrez. 🙂

Multumesc! :*

Răspuns
Anonymous 28 decembrie 2011 - 20:50

Maine o sa fac ciocolata si o sa revin cu impresii 🙂 Sper sa-mi iasa asa cum trebuie.multumesc pentru raspunsurile prompte.Gabriela(Sv)

Răspuns
Miha 28 decembrie 2011 - 21:07

Gabriela, tin pumnii sa iasa bine. Te astept! :*

Răspuns
Anonymous 29 decembrie 2011 - 20:45

Buna seara din nou,revin cu o mica impresie si anume ca am facut ciocolata dar inca nu stiu cum a iesit,abia maine dupa ce se raceste si sper eu, intareste,dar nu prea tare 😀 sa o si pot taia.Am respectat intocmai reteta dar bineinteles ca nu am stiut cat timp sa fierb siropul…asa ca aici am facut un pic la “nimereala”,adica am fiert siropul 5 min,dar nu de cand l-am pus la foc ci de cand a inceput el sa faca bule …si restul dupa reteta.Ufff vedem maine dimineata rezultatul concret,abia astept.o seara frumoasa.Gabriela(Sv)

Răspuns
Miha 29 decembrie 2011 - 21:45

Gabriela, astept si eu cu nerabdare rezultatul.

N-ai mai facut proba cu picatura?

Răspuns
Anonymous 30 decembrie 2011 - 8:39

Bua dimineata,acum revin cu impresia finala…a intregii familii ;)…rezultatul EXCELENT !!!!!! A iesit o ciocolata super buna ,usor de taiat,nici prea moale ,nici prea tare…PERFECTA.Multumim din suflet MIHA pentru aceasta reteta minunata.Proba cu picatura n-am mai facut-o pt ca eram concentrata cu cronometratul 😀 ,deci 5,6 min maxim,la foc mediu(de cand incepe sa faca bule)si a iesit super….sunt foarte foarte multumita de rezultat.AN NOU cu bine si multe multe retete de impartasit.Gabriela(Sv)

Răspuns
Miha 30 decembrie 2011 - 9:01

Ufff… Gabriela…am rasuflat usurata. :)))

Va imbratisez si va urez un An Nou fericit si plin numai de bine.

Răspuns
Alina 19 noiembrie 2014 - 9:14

Ori sunt singura ghinionista ori am o zi foarte proasta:))
Eu am aruncat-o – nu are nicio treaba cu ce ar fi tr sa fie! S-a intarit atat de rau, incat am framantat-o cu mana!:(
Si nu pusesem tot laptele, am masurat cu cantarul si apa si zaharaul, am facut testul cu picatura si am avut si lapte Raraul:))
Ce rau imi pare..

Răspuns
Miha 19 noiembrie 2014 - 9:23

Siropul nu trebuie fiert pana se face picatura… Cu cat fierbi mai mult siropul cu atat mai mult se va intari ciocolata

Răspuns
Alina 19 noiembrie 2014 - 18:54

Vazusem mai sus ca ai scris ceva de picatura si am luat-o ca atare:))
O sa imi fac curaj sa mai incerc o data:)
Si m-am mai uitat astazi de retete, sperand ca imi voi da seama ce am gresit si am gasit una cu nesquick in loc de cacao..cred ca ar fi bun, ca ar fi mai dulceaga:)

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2014 - 9:09

Imi cer scuze pentru raspunsul “pe fuga”… M-am grabit sa raspund si nu m-am exprimat asa cum ar fi trebuit…
Cu cat fierbi mai mult siropul cu atat mai mult se va intari ciocolata. Daca il vei fierbe pana se face picatura ciocolata va fi tare, cu o consistenta sfaramicioasa. Daca il fierbi mai putin, ciocolata va fi mai moale, cu o consistenta gumoasa.
La final ciocolata de casa, cat e calda, ar trebuie sa fie ca o plastilina. Poti vedea in reteta asta cateva poze: https://www.dulciurifeldefel.ro/ciocolata-de-casa-cu-nuci/

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: