Cheesecake cu ciocolata

de Miha
138 vizualizări
Prajitura cu branza si ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 50 g unt
  • 225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti (se pot folosi si biscuiti simpli amestecati cu cacao)
  • Pentru umplutura:
  • 250 g ciocolata amaruie (minim 50% cacao)
  • 450 g crema de branza (Almette cu smantana)
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 ml de frisca lichida (in reteta originala erau 284ml 😛 )
  • 5 linguri lichior cafea
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri lichior cafea
  • cacao

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei, nu doar la baza.

Ciocolata se topeste la abur. Branza se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga ouale intregi, pe rand, batand dupa fiecare (nu trebuie batut prea mult). Lasand mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata topita, frisca si lichiorul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 55-60 de minute, sau pana s-a intarit. Se lasa la racit minim 3 ore sau peste noapte.

Pentru ornat se bate smantana cu lichiorul si se pune deasupra. Se pudreaza usor cu cacao.

Cheesecake cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Dana2dor 4 februarie 2009 - 11:26

Foaaarte interesanta si apetisanta prajiturica. Felicitari!

Răspuns
Miha 4 februarie 2009 - 11:28

Multumesc Dana!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: