Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 50 g unt
  • 225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti (se pot folosi si biscuiti simpli amestecati cu cacao)
  • Pentru umplutura:
  • 250 g ciocolata amaruie (minim 50% cacao)
  • 450 g crema de branza (Almette cu smantana)
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 ml de frisca lichida (in reteta originala erau 284ml 😛 )
  • 5 linguri lichior cafea
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri lichior cafea
  • cacao
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei, nu doar la baza.

Ciocolata se topeste la abur. Branza se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga ouale intregi, pe rand, batand dupa fiecare (nu trebuie batut prea mult). Lasand mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata topita, frisca si lichiorul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 55-60 de minute, sau pana s-a intarit. Se lasa la racit minim 3 ore sau peste noapte.

Pentru ornat se bate smantana cu lichiorul si se pune deasupra. Se pudreaza usor cu cacao.

Cheesecake cu ciocolata

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Foaaarte interesanta si apetisanta prajiturica. Felicitari!

  2. Multumesc Dana!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: