Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de ciocolata cu menta

loading...

* Pentru rulada:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 4 linguri faina
* 2 linguri ulei
* 2 linguri Nesquik
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam bine cu cele 2 linguri de ulei si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si Nesquik-ul. Se omogenizeaza, amestecand usor.

Aluatul se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se desprinda usor de pe margini, in jur de 15 minute.

* Pentru crema:

* 100 g ciocolata cu crema de menta
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic sau pe baine marine. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoprate de pe foc si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se raceste complet si incepe sa se intareasca.

* Pentru decor:

* 100 ml frisca lichida batuta

Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza cu atentie. Se lasa cateva minute, pana se racoreste putin. Se desfasoara, se unge cu crema in strat uniform si se ruleaza din nou. Se pune pe un platou si se da la frigider, pentru cel putin 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Realmente deliciosa. Saludos

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: