Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Reteta Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ~300 g faina
  • 15 g cacao
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 200 g ciocolata de menaj cu lapte
  • 200 g unt
  • 1/4 boaba de tonka
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • nuca macinata pentru finisat
loading...

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta voi renunta la a o face, dar cu siguranta voi pune alaturi versiunea neagra, prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata 😉

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata:

Aluat:

Mixam oul cu un praf de sare si cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam uleiul, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet si laptele. In compozitia obtinuta adaugam faina.

  • in functie de tipul de faina folosit, mai adaugati faina daca aluatul este prea moale ori putin lapte daca aluatul este prea vartos. Trebuie sa avem un aluat omogen, elastic si nelipicios.

Impartim aluatul in 4 parti, pe care le intindem foarte subtire, pe masa usor infainata ori direct pe hartia de copt, cum va este mai usor. Coacem pe fundul tavii, in cuptorul incins la 180 de grade (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), in jur de 10-15 minute, in functie de cuptor

  • Sunt gata atunci cand nu mai ramane urma degetului imprimata pe foaie si marginile sunt usor mai inchise la culoare decat restul foii
  • foile au avut undeva in jurul a 25/35 cm, dar nu are o foarte mare importanta marimea foii. Intindeti aluatul cat se poate de subtire, cat mai subtire posibil si totul va fi asa cum trebuie sa fie 🙂

Foile se scot pe un gratar si se lasa la racit. Atentie la cum le manevrati, foile sunt subtiri si fragile

Crema:

Intr-o cratita amestecam amidonul si zaharul. Amestecand continuu turnam incet laptele si omogenizam. Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi, pana compozitia devine groasa ca o budinca. In budinca fierbinte incorporam ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Radem deasupra 1/4 de boaba de tonka

  • va indemn sa folositi tonka la prajitura asta, chiar si la alte prajituri de casa. Da o aroma incredibila. Daca nu o vreti sau nu o aveti puteti inlocui cu orice alta aroma vrei (rom, de exemplu)

Crema omogenizata se lasa la racit. In crema racita punem si putina esenta de vanilie.

Asamblare Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata:

Impartim crema in 4 parti si o repartizam intre foi. Peste ultma foaie, care va fi cu crema, presaram nuca macinata si dam la frigider pana a doua zi.

Pofta buna! 😉

prajitura cu foi si crema de cacao

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Flori says:

    Buna ziua!Arata foarte bine prăjiturica😍Tot ce e cu ciocolata și nuca e pe gustul meu.Ce vroiam sa vă întreb,in rețetă e specificat doar bicarbonat.E de sodiu sau bicarbonat de amoniu?Eu mai fac din cand prăjituri cu foi,și foloseam bicarbonat de amoniu.O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: