Chec pufos cu visine

de Miha
574 vizualizări
Chec pufos cu visine

Reteta Chec pufos cu visine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • visine, dupa preferinta

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar visinele proaspete eu voi folosi visine conservate in zahar la borcan.

Mod de preparare Chec pufos cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu ulei si esenta de vanilie. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, punem si coaja de lamaie si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Dam deoparte aproximativ 1/3 din compozitie peste care cernem cacaoa. Amestecam usor si spatula, cu miscari de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam cele 2 compozitii una peste alta. Visinele se presara pe toata suprafata compozitiei din tava.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec pufos cu visine si cacao

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si reteta de chec pufos cu nuca si cacao (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: