Chec din albusuri

de Miha
50 vizualizări

* 6 albusuri
* 100 g zahar
* 100 g unt
* 1 lamaie
* 50 g nuca macinata
* 2 linguri bilute de ciocolata
* 150 g faina
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place) si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si bilutele de ciocolata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt.

Se unge forma de chec cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, apoi se feliaza.

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

jose manuel 2 iulie 2010 - 13:43

Se ve deliciosa tu cake, estupendo. Saludos

Răspuns
Bianka 2 iulie 2010 - 15:50

Arata foarte bine

Răspuns
Gabriela 2 iulie 2010 - 20:09

Arata tare bine si trebuie sa fie foarte delicios!weekend placut!

Răspuns
Chec din albusuri (2) 30 octombrie 2012 - 17:25

[…] mai incercat acest chec si in alta varianta. Atunci cand veti aduna mai multe albusuri la congelator ( cu siguranta veti incerca, cu ocazia […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: