Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Nu stiu cum e la voi, dar eu cand sunt in pana de idei sau nu am chef de stat prea mult in bucatarie, dar pofta de dulce nu-mi da pace, fac chec :)) E usor si rapid de facut, te poti juca cu ingredientele, iar la final poti garnisi pufosenia cu putina ciocolata topita sau orice alta glazura iti trece prin cap 😉

Asadar, azi va propun o reteta de chec cu care va puteti indulci week-end-ul

Chec cu lamaie

Ingrediente

  • 80 g unt
  • 4 linguri zahar aromat cu lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca/ frisca lichida (puteti pune si mai mult daca doriti glazura mai subtire)
loading...

Mod de preparare Chec cu lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie.

  • Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar).
  • Daca nu aveti acest zahar aromat puteti folosi coaja de lamaie proaspata

Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, incepem sa adaugam oule, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si zeama de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava mare de chec (30 cm lungime) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ o ora. Checul se va auri usor la suprafata si va crapa. Se va face si testul cu scobitoarea.

Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, timp in care vom prepara glazura de ciocolata.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Omogenizam si dam deoparte.  Se toarna calduta peste chec si se portioneaza dupa dorinta.

  • Glazura de ciocolata este pur optionala. Checul poate ramane simplu sau poate fi pudrat cu zahar.

Chec cu lamaie

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Checul este mereu un desert adorat cam de toata lumea si nu prea dai gres cu el. Pup!

  2. Fantástico

  3. Mena says:

    Uuuuuuuuu,ce delicios!

  4. DELICIOS!!!!

  5. Imi place tare mult acest chec!!!

  6. Am venit si aici sa iti zic „La multi ani”, sa zambesti mereu si sa ai parte de noroc la tot pasul!

  7. Dea says:

    Tare bun!!

  8. Bun,,, Bunut….

  9. Buna ziua,

    As vrea sa va informez ca cei de la National Tv v-au furat reteta, asa cum au facut si cu o reteta de-a mea si sunt sigura ca asa fac cu toate retetele prezentate.

    Nu o sa spun ca e lipsa de profesionalism, o sa spun direct ca este NESIMTIRE!

    http:// www. nationaltv.ro/lumea-ntv/chec-cu-lamaie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

%d blogeri au apreciat: