Reteta Chec cu ciocolata si alune
Ingrediente
- * 100 g unt
- * 150 g zahar
- * 200 g ciocolata cu alune
- * 2 oua
- * esenta de vanilie
- * 150 g faina
- * 1 praf de copt
Mod de preparare Chec cu ciocolata si alune:
Untul moale la temperatura camerei se freaca cu zaharul, pana devine ca o spuma. Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Ciocolata o topim si o adaugam in compozitie mixand continuu, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, incorporam albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu. Se face proba cu scobitoarea.
Dupa ce se racoreste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar din abundenta.
13 comentarii
Tare usor de facut mi se pare. Am sa-l incerc si eu maine cand cumpar ciocolata. Vroiam sa te intreb, untul il freci cu lingura de lemn sau cu mixerul??? Tare bine arata.
Cand il fac iti trimit poza…
Te pupic dulce.
Miha foc médium este cumva 180grade???
Scuze dar trebuia sa activez raspunsurile…
Pupici. Pa.
yammi ,,arata delicios!!!
Miho, daca asta e checul cu care m-ai servit ieri, cand am fost la tine…pot spune onoratului tau public privitor si comentator ca e foarte bun!
Valentina, toata operatiunea „chec” o fac cu mixerul. Is prea lenesa ca sa mai invart cu lingura. :)))
Da, foc mediu inseamna 180 de grade. Abia astept pozele. 🙂
Ana, multumesc!
Mino, nu mai stiu daca asta era…:))
Uau…arata super si se face destul de usor…apetisant! Iamiiii….
miha ce bine arata.ti-ai iesit minunat.servesc o feliuta?pupici
Sarah, serveste cu incredere. :))
arata grozav !nu vrei sa ma infiezi?(ha,ha,…1)
Yamyyy, tocmai am publicat si eu un articol cu un chec facut de mine, din acela clasic 🙂 o sa incerc data viitoare si reteta ta, desi e putin diferita de a mea, eu nu pun unt si folosesc ulei…
delicios cu alunele alea prin el!