Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane si cacao la tava

Chec la tava

Poate ca n-o sa va suparati pe mine ca v-am adus inca o reteta de chec, dar cam asta a fost tot ce-am avut timp sa fac in ultimele zile. De-acu, daca tot am intrat in vacanta, poate voi avea timp de retete de prajituri mai sofisticate, desi… nu promit! 😛 :))))

Chec la tava

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 banane potrivite ca marime
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Chec cu banane si cacao la tava:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

  • Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina ?

Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune  dupa gust esenta de vanilie.

Punem cele doua compozitii intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Incepand din centrul tavii alternam cate o lingura de compozitie alba si una cu cacao.  La sfarsit „scuturam” putin tava sa se aseze uniform si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu banane

Chec cu cacao

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte delicios, arata extraordinar de bine.

  2. Mina says:

    Buna ^^ am incercat astazi reteta; este foarte delicioasa insa mi se pare ca este foarte uleioasa…bine, poate sunt subiectiva ^^

    • Checul are o textura usor umeda, dar n-ar trebui sa fie uleioasa.
      Dupa ce se va raci foarte bine, poate ca va fi asa cum trebuie sa fie 😉

  3. Lidia says:

    Buna,
    Este Un chec delicios, simplu de facut!!
    Noi preferam varianta fata esenta de rom, iar In plus adaug bucati de ciocolata!!
    Felicitari si multumesc mult pentru reteta!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose simple cu iaurt

Briose simple cu iaurt

Reteta de briose simple cu iaurt este o reteta atata de simpla, incat o poate face si un copil. Sau o puteti face impreuna cu copilul, de ce nu? 😉 Va promit ca aceste briose simple cu iaurt vor fi iubite de la mic la mare si reteta se va […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]