Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane si cacao la tava

Chec la tava

Poate ca n-o sa va suparati pe mine ca v-am adus inca o reteta de chec, dar cam asta a fost tot ce-am avut timp sa fac in ultimele zile. De-acu, daca tot am intrat in vacanta, poate voi avea timp de retete de prajituri mai sofisticate, desi… nu promit! 😛 :))))

Chec la tava

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 banane potrivite ca marime
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Chec cu banane si cacao la tava:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

  • Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina ?

Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune  dupa gust esenta de vanilie.

Punem cele doua compozitii intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Incepand din centrul tavii alternam cate o lingura de compozitie alba si una cu cacao.  La sfarsit „scuturam” putin tava sa se aseze uniform si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu banane

Chec cu cacao

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte delicios, arata extraordinar de bine.

  2. Mina says:

    Buna ^^ am incercat astazi reteta; este foarte delicioasa insa mi se pare ca este foarte uleioasa…bine, poate sunt subiectiva ^^

    • Checul are o textura usor umeda, dar n-ar trebui sa fie uleioasa.
      Dupa ce se va raci foarte bine, poate ca va fi asa cum trebuie sa fie 😉

  3. Lidia says:

    Buna,
    Este Un chec delicios, simplu de facut!!
    Noi preferam varianta fata esenta de rom, iar In plus adaug bucati de ciocolata!!
    Felicitari si multumesc mult pentru reteta!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

%d blogeri au apreciat: