De la o vreme am schimbat carnea de pui din meniul familiei cu cea de curcan. Astfel ca unele retete culinare ce le-am facut pana acum cu pui le-am refacut si in varianta cu carne de curcan. Zilele trecute am facut o supa cu carne si legume, dar cum pulpa de curcan e mult prea mare pentru cata supa mananca ai mei, o parte din ea am folosit-o la aceasta reteta.
Ingrediente
- 300 g pulpa de curcan
- boabe de mustar
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- 200 g mozzarella
- 50 g cascaval
- 150 g Almette
- 100 g smantana
- 1 ou
- sare si piper
- ierburi de Provence
- fulgi de ardei iute
- usturoi
- busuioc verde
- 2-3 pumni fulgi de porumb
Mod de preparare:
Carnea se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Punem si boabele de mustar, piper si coriandru, apoi punem la fiert. Fierbem pana carnea se inmoaie suficient. Scoatem pe un platou, lasam sa se racoreasca si taiem cubulete.
Intr-un castron amestecam mozzarella si cascavalul date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam crema de branza, smantana si oul si omogenizam. Aromam dupa gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi, ceva ierburi de Provence si frunze de busuioc. La sfarsit incorporam bucatile de carne.
Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns cu ulei si acoperim cu un strat generos de fulgi de porumb. Dam vasul la cuptor pentru cca 40-45 de minute, pana incepe a se rumeni usor.
„Mami, a fost foarte bun. Saru-mana pentru masa!” 🙂
7 comentarii
Delicioasa pentru un pranz de duminica!:)
Weekend placut!
Super ideea!
Te puup
Super ideea cu invelisul crocant!
Super!
Mami si eu cred ca a fost tare bun!!!
eu des manink carnea de curca, e foarte sanatoasa! Imi place idea ca ai utilizat fulgii de porumb, stiu ca is deliciosi folositi pentru bucate sarate 😉
Va multumesc fete dragi! :*