Mancaruri cu pui / Retete culinare

Budinca cu carne si invelis crocant

De la o vreme am schimbat carnea de pui din meniul familiei cu cea de curcan. Astfel ca unele retete culinare ce le-am facut pana acum cu pui le-am refacut si in varianta cu carne de curcan. Zilele trecute am facut o supa cu carne si legume, dar cum pulpa de curcan e mult prea mare pentru cata supa mananca ai mei, o parte din ea am folosit-o la aceasta reteta.

Ingrediente

  • 300 g pulpa de curcan
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • 200 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • 150 g Almette
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • sare si piper
  • ierburi de Provence
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 pumni fulgi de porumb
loading...

 Mod de preparare:

Carnea se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Punem si boabele de mustar, piper si coriandru, apoi punem la fiert. Fierbem pana carnea se inmoaie suficient. Scoatem pe un platou, lasam sa se racoreasca si taiem cubulete.

Intr-un castron amestecam mozzarella si cascavalul date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam crema de branza, smantana si oul si omogenizam. Aromam dupa gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi, ceva ierburi de Provence si frunze de busuioc. La sfarsit incorporam bucatile de carne.

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns cu ulei si acoperim cu un strat generos de fulgi de porumb. Dam vasul la cuptor pentru cca 40-45 de minute, pana incepe a se rumeni usor.

„Mami, a fost foarte bun. Saru-mana pentru masa!” 🙂

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Delicioasa pentru un pranz de duminica!:)
    Weekend placut!

  2. Super ideea!
    Te puup

  3. Super ideea cu invelisul crocant!

  4. Super!

  5. Mami si eu cred ca a fost tare bun!!!

  6. eu des manink carnea de curca, e foarte sanatoasa! Imi place idea ca ai utilizat fulgii de porumb, stiu ca is deliciosi folositi pentru bucate sarate 😉

  7. Va multumesc fete dragi! :*

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: