Budinca cu carne si invelis crocant

de Miha
110 vizualizări

De la o vreme am schimbat carnea de pui din meniul familiei cu cea de curcan. Astfel ca unele retete culinare ce le-am facut pana acum cu pui le-am refacut si in varianta cu carne de curcan. Zilele trecute am facut o supa cu carne si legume, dar cum pulpa de curcan e mult prea mare pentru cata supa mananca ai mei, o parte din ea am folosit-o la aceasta reteta.

Ingrediente

  • 300 g pulpa de curcan
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • 200 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • 150 g Almette
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • sare si piper
  • ierburi de Provence
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 pumni fulgi de porumb

 Mod de preparare:

Carnea se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Punem si boabele de mustar, piper si coriandru, apoi punem la fiert. Fierbem pana carnea se inmoaie suficient. Scoatem pe un platou, lasam sa se racoreasca si taiem cubulete.

Intr-un castron amestecam mozzarella si cascavalul date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam crema de branza, smantana si oul si omogenizam. Aromam dupa gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi, ceva ierburi de Provence si frunze de busuioc. La sfarsit incorporam bucatile de carne.

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns cu ulei si acoperim cu un strat generos de fulgi de porumb. Dam vasul la cuptor pentru cca 40-45 de minute, pana incepe a se rumeni usor.

“Mami, a fost foarte bun. Saru-mana pentru masa!” 🙂

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Adina 21 septembrie 2012 - 16:02

Delicioasa pentru un pranz de duminica!:)
Weekend placut!

Răspuns
Mihaela - mykyduta 21 septembrie 2012 - 19:42

Super ideea!
Te puup

Răspuns
Claudia Mic 22 septembrie 2012 - 2:23

Super ideea cu invelisul crocant!

Răspuns
Fancy Cake 22 septembrie 2012 - 7:02

Super!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 22 septembrie 2012 - 18:32

Mami si eu cred ca a fost tare bun!!!

Răspuns
Vica in cucina 16 octombrie 2012 - 20:34

eu des manink carnea de curca, e foarte sanatoasa! Imi place idea ca ai utilizat fulgii de porumb, stiu ca is deliciosi folositi pentru bucate sarate 😉

Răspuns
Miha 17 octombrie 2012 - 7:52

Va multumesc fete dragi! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: