Prea multe nu am sa va spun despre aceasta Bougatsa – placinta cu crema de vanilie. Si asta nu pentru ca n-ar fi buna, ci pentru ca este extrem de buna si trebuie sa o faceti si voi pentru a va da seama de ce am ramas fara cuvinte 😀
INGREDIENTE
- 150 g unt
- 1 pachet foi de placinta
- Crema:
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 100 g gris
- 3 linguri amidon
- 1200 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- In plus:
- unt pentru uns placinta
Mod de preparare Bougatsa – placinta cu crema de vanilie:
Galbenusurile si zaharul se amesteca bine, pana devin ca o crema. Alternand cu laptele, adaugam grisul si amidonul amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc si amestecand continuu fierbem compozitia pana se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, aromam dupa gust cu esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Foile de placinta se impart in 3. In pachetul meu au fost 14 foi, am impartit 5-5-4, n-a fost bai de-o foaie mai putin 🙂 Fiecare foaie se unge bine cu unt topit, dupa care se suprapun. Punem 1/3 din crema pe mijlocul foilor de placinta, apoi impaturim bine, astfel incat crema sa fie bine inchisa.
Se procedeaza intocmai si cu celelalte 2 teancuri de foi de placinta.
Bougatsa obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine cu unt topit. Se da la cuptor la 200 grade, pentru cca 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se pudreaza cu zahra pudra vanilat. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta. E buna in ambele variante 😉
Pofta buna! 🙂
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
4 comentarii
Arată foarte foarte bine. Aș vrea să o încerc, însă am o nelămurire: ies 3 rulouri mari dintr-un pachet de foi de plăcintă și se porționează după coacere?
Foile de placinta se impart in 3, in functie de cate sunt in pachet. Da, vor iesi 3 placinte, care la sfarsit se vor portiona dupa dorinta
Miha draga,putem folosi si foietaj ??????? in loc de foi de placinta……..
Cred ca da, dar va fi altceva 🙂