Biscuiti cu fulgi de ciocolata – o reteta simpla, dar cu un rezultat spectaculos. Crocanti si aromati, o adevarata incantare atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Promit ca or sa va placa! 😉 Copiii mei ii adora si i-am facut de mai multe ori in ultima vreme 🙂
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 100 g zahar (pudra)
- 2 galbenusuri
- 350 g faina
- coaja rasa de portocale
- esenta de vanilie
- 2-3 linguri picaturi de ciocolata
- In plus:
- zahar brun
Mod de preparare Biscuiti cu fulgi de ciocolata:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga coaja de portocale si esenta de vanilie, galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam. La sfarsit incorporam picaturile de ciocolata.
- aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua
- la final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca este necesar mai adaugati 1-2 linguri faina
- picaturile/fulgii de ciocolata pot fi inlocuite cu ciocolata tocata
Impartim aluatul in 2 parti aproxomativ egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de baton, cat de gros vreti. Presaram zaharul brun pe masa si tavalim fiecare baton, imbracandu-l bine pe toate partile. Invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, timp in care aluatul se va intari.
Scoatem aluatul din folie si cu un cutit bine ascutit taiem felii, la grosimea dorita. De cca 1 cm grosime mi s-au parut ideali.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 10 minute, pana biscuitii se rumenesc usor pe margini.
- timpul de coacere poate varia in functie de marimea si grosimea biscuitilor
Scoateti biscuitii pe un gratar si lasati-i la racit.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de biscuiti de casa gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI