Biscuiti cu unt si nuca

de Miha
1663 vizualizări
Biscuiti cu unt si nuca

Pentru acesti biscuiti cu unt si nuca am folosit acelasi aluat ca si cel de la reteta de biscuiti cu unt si ciocolata. Am adaugat un strat bun de nuca tocata, care nu numai ca a adus un plus de “crocant” dar a facut ca acesti biscuiti sa iasa extraordinar de buni. Va promit ca rau n-o sa va para daca ii incercati! La noi sunt printre preferati!

Biscuiti cu unt si nuca

Biscuiti cu unt si nuca

Pentru acesti biscuiti cu unt si nuca am folosit acelasi aluat ca si cel de la reteta de biscuiti cu unt si… Fursecuri Biscuiti cu unt si nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 galbenusuri
  • 350 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • zahar brun
  • miez de nuca tocat

Mod de preparare Biscuiti cu unt si nuca:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie, galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam.

  • aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua
  • la final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca este necesar mai adaugati 1-2 linguri faina

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, timp in care aluatul se va intari.

Aluatul se intinde in foaie subtire direct pe hartia de copt. Se presara miezul de nuca tocat cu cutitul si zaharul brun. Treceti usor cu sucitorul peste nuca, presand usor. Cu ajutorul cutitului de pizza si a unei rigle aluatul se taie in dreptunghiuri, la marimea dorita de voi.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 10 minute, pana biscuitii se rumenesc usor pe margini.

  • timpul de coacere poate varia in functie de marimea si grosimea biscuitilor

Scoateti biscuitii pe un gratar si lasati-i la racit. Cat sunt calzi sunt fragezi si trebuie manevrati cu atentie, se intaresc dupa ce se racesc.

Pofta buna! 😉

Biscuiti cu unt si nuca

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu unt si nuca

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: