Pentru acesti biscuiti cu unt si nuca am folosit acelasi aluat ca si cel de la reteta de biscuiti cu unt si ciocolata. Am adaugat un strat bun de nuca tocata, care nu numai ca a adus un plus de „crocant” dar a facut ca acesti biscuiti sa iasa extraordinar de buni. Va promit ca rau n-o sa va para daca ii incercati! La noi sunt printre preferati!
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 100 g zahar (pudra)
- 2 galbenusuri
- 350 g faina
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- In plus:
- zahar brun
- miez de nuca tocat
Mod de preparare Biscuiti cu unt si nuca:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremos si nu se mai simt cristale de zahar. Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie, galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte si adaugam faina. Amestecam bine pana la omogenizarea aluatului, nu e nevoie sa framantam.
- aluatul il puteti aroma cu orice alta aroma aveti si va place voua
- la final, aluatul este usor moale, dar nelipicios. Daca este necesar mai adaugati 1-2 linguri faina
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, timp in care aluatul se va intari.
Aluatul se intinde in foaie subtire direct pe hartia de copt. Se presara miezul de nuca tocat cu cutitul si zaharul brun. Treceti usor cu sucitorul peste nuca, presand usor. Cu ajutorul cutitului de pizza si a unei rigle aluatul se taie in dreptunghiuri, la marimea dorita de voi.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 10 minute, pana biscuitii se rumenesc usor pe margini.
- timpul de coacere poate varia in functie de marimea si grosimea biscuitilor
Scoateti biscuitii pe un gratar si lasati-i la racit. Cat sunt calzi sunt fragezi si trebuie manevrati cu atentie, se intaresc dupa ce se racesc.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI