Asa-i ca si voi ati inceput sa va pregatiti lista cu retete de prajituri pentru Craciun? Nu ma mira, pentru ca si eu fac acelasi lucru de cateva zile. Notez cate o reteta, apoi o tai de pe lista… o pun inapoi, mai testez cate ceva :))) Reteta de fursecuri pe care v-am adus-o azi este una extrem de simpla, dar rezultatul este spectaculos. Si spun asta bazandu-ma pe faptul ca deja am pregatit aceste fursecuri de doua ori si de fiecare data am primit intrebarea… „cum? deja s-au terminat?” :))

INGREDIENTE
- 225 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 400 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- Pentru decor:
- 100 g ciocolata
- cateva linguri lapte
- nuca de cocos
Mod de preparare Fursecuri cu unt:
Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut il lasam sa se odihneasca vreo jumatate de ora, nu l-am pus in frigider sa nu se intareasca prea tare.
Aluatul se pune intr-un posh cu varf in forma de stea si se spriteaza cercuri in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor. Trebuie sa se rumeneasca usor dedesubt. Cu grija se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain-marie impreuna cu cateva linguri de lapte. Adaugati lapte in functie de consistenta dorita.
Fursecurile se trec prin ciocolata topita si se pun pe un gratar sa se usuce. Se presara cu fulgi de nuca de cocos.
Pofta buna! 😉
10 comentarii
Buna,Miha! As dori sa stiu care e numarul de fursecuri care ies din aceste ingrediente.
Cred ca vreo 40 de bucati au iesit. Dar depinde si cat de mari le faci 🙂
Ce fel de unt ati folosit?
De obicei folosesc unt Pilos, de la Lidl
Din pacateie nu mi-au reusit. A fost prea tare aluatul pentru dat prin posh. M-am straduit asa de tare incat a iesit grasimea untului prin punga posh-ului :). La copt s-au cam deformat, adica nu s-au pastrat striurile pe suorafata lor. La gust super; pacat de aspect.
Nu imi dau seama care a fost problema. Unt am folosit si eu tot Pilos cu 80% grasime.
Ai folosit cumva un varf cu deschidere mica?
Praful de copt se pune stins in otet?
Praful de copt se amesteca nestins in faina
Draga Miha,…din pacate am avut si eu aceeasi problema ca si Carmen. A rezultat o compozitie prea tare si nu a iesit prin posh. Cred ca trebuie mai putina faina. Eu am respectat cu strictete atat cantitatile cat si pasii.
Nicoleta, aluatul este destul de consistent, dar folosind un dui cu deschidere mai mare se spriteaza fara probleme.
Eu am testat reteta si cu faina mai putina, dar fursecurile nu-si pastreaza forma.