Aluat dulce / Retete de prajituri

Bascute cu branza

Reteta Bascute cu branza

Ingrediente

  • Aluat pentru bascute cu branza:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • ~250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar sau dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Alor mei le plac deserturile cu branza. Pe langa fel de fel de prajituri de casa cu branza, unde prajitura turnata cu branza este favorita, le fac des si placinta cu branza. De data asta am vrut sa fac tot niste placinte cu branza, dar pana la urma am ajuns la aceste bascute cu branza. Pana la urma, aceeasi Marie dar cu alta palarie :))

Mod de preparare Bascute cu branza:

Aluat pentru Bascute cu branza:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Umplutura:

Branza se amesteca intr-un castron cu ou, zahar si arome.

  • daca branza este prea uscata se mai poate adauga 1 lingura smantana sau inca un ou, daca este prea apoasa se adauga 1 lingura gris sau amidon

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Se decupeaza cercuri cu un inel metalic sau cu gura unui pahar. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc, cu fundul unui pahar. In fiecare adancitura se pune cate o lingura din crema de branza.

Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu branza rumene si bine crescute 🙂

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.

Incercati si voi reteta de bascute cu branza? 🙂

Bascute cu branza

RETETA IN IMAGINI

Va astept si pe pagina de Facebook pentru mai multe recomandari

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: