Reteta Bascute cu branza
Alor mei le plac deserturile cu branza. Pe langa fel de fel de prajituri de casa cu branza, unde prajitura turnata cu branza este favorita, le fac des si placinta cu branza. De data asta am vrut sa fac tot niste placinte cu branza, dar pana la urma am ajuns la aceste bascute cu branza. Pana la urma, aceeasi Marie dar cu alta palarie :))
INGREDIENTE
- Aluat pentru bascute cu branza:
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 200 ml lapte
- 75 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 100 g zahar
- 2 oua
- coaja de lamaie Finesse
- 1/2 lingurita sare
- Umplutura:
- ~250 g branza de vaci
- 1 ou
- 2 linguri zahar sau dupa gust
- esenta de vanilie
- Sirop pentru uns:
- 1 lingura de miere
- 1 lingura zahar
- cateva linguri apa
Mod de preparare Bascute cu branza:
Aluat pentru Bascute cu branza:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul
- aluatul se poate prepara si la masina de paine
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Umplutura:
Branza se amesteca intr-un castron cu ou, zahar si arome.
- daca branza este prea uscata se mai poate adauga 1 lingura smantana sau inca un ou, daca este prea apoasa se adauga 1 lingura gris sau amidon
Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Se decupeaza cercuri cu un inel metalic sau cu gura unui pahar. Se aseaza unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut vreo 10-15 minute. Facem o adancitura in mijlocul fiecarui cerc, cu fundul unui pahar. In fiecare adancitura se pune cate o lingura din crema de branza.
Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pana avem niste bascute cu branza rumene si bine crescute 🙂
Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge aproape de punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc. Cu acest sirop ungem bine bascutele.
Incercati si voi reteta de bascute cu branza? 🙂
RETETA IN IMAGINI
Va astept si pe pagina de Facebook pentru mai multe recomandari