Rulada cu mere caramelizate

de Miha
21256 vizualizări
Rulada cu mere

Reteta Rulada cu mere caramelizate

Rulada cu mere caramelizate este cel mai simplu desert cu mere, ce-l poti face in mai putin de-o ora. Ideala pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de ceva dulce si bun e apriga rau de tot 😀

Rulada cu mere

Rulada cu mere caramelizate

Rulada cu mere caramelizate este cel mai simplu desert cu mere, ce-l poti face in mai putin de-o ora. Ideala pentru atunci… Rulade Rulada cu mere caramelizate European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 4-5 mere medii ca marime
  • ~100 g zahar (sau mai mult, in functie de cat de dulci sunt merele)
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu mere caramelizate:

Mere caramelizate:

Merele se spala si se curata de coaja, daca o sa considerati ca este absolut necesar. Se taie cubulete.

Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit lichid se adauga untul si smantana pentru frisca si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga merele si se fierb cateva minute, pana merele se inmoaie putin, timp in care isi vor lasa destul de multa zeama. Mai lasam putin pe foc, pana caramelul se ingroasa putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat pentru Rulada cu mere caramelizate:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Desfacem blatul, punem deasupra crema de mere. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste bine.

Se feliaza si se pudreaza cu zahar.

  • pentru un aer mai festiv se poate „imbraca” in frisca batuta peste care presarati un praf de scortisoara.

Pofta buna! 😉

Rulada cu mere caramelizate

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura turnata cu mere caramelizate (reteta AICI)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns