Retete de prajituri / Torturi

Tort cupola cu ananas

Tort cupola cu ananas

Ingrediente

  • Pentru crema cu ananas:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g iaurt (3.5 % grasimi)
  • 150 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • 1 conserva compot de ananas (~500 g)
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 50 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • margarete pentru decor Dr Oetker
  • In plus:
  • ~36 piscoturi
  • esenta de lamaie siciliana Dr Oetker

Pentru azi avem un tort cupola cu ananas, un tort delicios cu piscoturi si crema fina de frisca cu bucati de ananas. Se face repede, este perfect dupa o masa copioasa si cu siguranta va face parte din lista cu retete de Paste. Acum l-am pregatit special pentru ziua de 8 martie, special pentru fete dragi cu care imi face placere sa impart ceva bun ori de cate ori am ocazia.

Cu aceasta ocazie dam startul celei de-a doua runde a campanie „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker. Tema concursului de azi este “reteta de tort”

POTI CASTIGA UN ROBOT DE BUCATARIE

  1. pregatiti si voi o reteta de tort,  faceti o fotografie in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite
  2. postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook
  3. dati like si share public postarii concursului de pe pagina de Facebook, adaugand si hastagurile #impartecevabun #tortdulciurifeldefel
  4. strangeti cat mai multe like-uri la fotografia postata de voi pana la data de 21 martie

Mod de preparare „Tort cupola cu ananas”:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Ananasul il punem intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Zeama de la compot se aromeaza cu cateva picaturi de esenta de lamaie siciliana si o lasam deoparte pana o vom folosi la insiropat piscoturile.

Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul pudra si iaurtul. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa si consistenta, apoi o adaugam in compozitia cu iaurt. Amestecam usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus, pana crema este bine omogenizata.

Topim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o incorporam in crema.

  • pentru aceasta etapa ori folositi mixerul, in timp ce turnati gelatina in fir subtire mixati bine pana la omogenizare, ori peste gelatina topita puneti cateva linguri de crema, amestecati bine, apoi incorporati in crema ramasa

La sfarsit incorporam ananasul taiat bucatele, amestecand usor cu spatula. Daca o sa considerati ca mai este necesar mai puteti adauga cateva picaturi de esenta de vanilie.

Pregatim un castron in care vom monta deliciosul tort cupola cu ananas. Il tapetam cu folie alimentara, apoi cu piscoturi insiropate pe o singura parte

  • treceti piscoturile scurt prin zeama de compot de ananas, pe o singura parte, altfel se vor inmuia prea tare

Turnam cca jumatate din crema, punem un strat de piscoturi insiropate pe o singura parte, restul de crema si inca un strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste foarte bine. Eu l-am tinut peste noapte.

Pentru ornat se mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana frisca devine ferma.

Tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta si margarete pentru decor.

Pofta buna! 😉

Tort cupola cu ananas

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. multumesc mult pentru reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]