Retete de prajituri / Torturi

Tort cupola cu ananas

Tort cupola cu ananas

Ingrediente

  • Pentru crema cu ananas:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g iaurt (3.5 % grasimi)
  • 150 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • 1 conserva compot de ananas (~500 g)
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 50 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • margarete pentru decor Dr Oetker
  • In plus:
  • ~36 piscoturi
  • esenta de lamaie siciliana Dr Oetker

loading...

Pentru azi avem un tort cupola cu ananas, un tort delicios cu piscoturi si crema fina de frisca cu bucati de ananas. Se face repede, este perfect dupa o masa copioasa si cu siguranta va face parte din lista cu retete de Paste. Acum l-am pregatit special pentru ziua de 8 martie, special pentru fete dragi cu care imi face placere sa impart ceva bun ori de cate ori am ocazia.

Cu aceasta ocazie dam startul celei de-a doua runde a campanie „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker. Tema concursului de azi este “reteta de tort”

POTI CASTIGA UN ROBOT DE BUCATARIE

  1. pregatiti si voi o reteta de tort,  faceti o fotografie in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite
  2. postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook
  3. dati like si share public postarii concursului de pe pagina de Facebook, adaugand si hastagurile #impartecevabun #tortdulciurifeldefel
  4. strangeti cat mai multe like-uri la fotografia postata de voi pana la data de 21 martie

Mod de preparare „Tort cupola cu ananas”:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Ananasul il punem intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Zeama de la compot se aromeaza cu cateva picaturi de esenta de lamaie siciliana si o lasam deoparte pana o vom folosi la insiropat piscoturile.

Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul pudra si iaurtul. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa si consistenta, apoi o adaugam in compozitia cu iaurt. Amestecam usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus, pana crema este bine omogenizata.

Topim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o incorporam in crema.

  • pentru aceasta etapa ori folositi mixerul, in timp ce turnati gelatina in fir subtire mixati bine pana la omogenizare, ori peste gelatina topita puneti cateva linguri de crema, amestecati bine, apoi incorporati in crema ramasa

La sfarsit incorporam ananasul taiat bucatele, amestecand usor cu spatula. Daca o sa considerati ca mai este necesar mai puteti adauga cateva picaturi de esenta de vanilie.

Pregatim un castron in care vom monta deliciosul tort cupola cu ananas. Il tapetam cu folie alimentara, apoi cu piscoturi insiropate pe o singura parte

  • treceti piscoturile scurt prin zeama de compot de ananas, pe o singura parte, altfel se vor inmuia prea tare

Turnam cca jumatate din crema, punem un strat de piscoturi insiropate pe o singura parte, restul de crema si inca un strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste foarte bine. Eu l-am tinut peste noapte.

Pentru ornat se mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana frisca devine ferma.

Tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta si margarete pentru decor.

Pofta buna! 😉

Tort cupola cu ananas

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. multumesc mult pentru reteta!

  2. Foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: