Banane prajite

de Miha
351 vizualizări

* 2 banane bine coapte (adica nu verzi)
* 1 lingura amidon
* 1 lingura faina
* 1 lingura zahar
* 1/2 lingurita scortisoara
* esenta de vanilie
* lapte (se va inlocui cu apa minerala in cazul variantei de post)


* Pentru servit:

* 50 g ciocolata amaruie

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant. Feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze.

Se servesc calde cu ciocolata topita. Se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata.

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

jose manuel 22 noiembrie 2010 - 7:41

Delicioso. Saludos

Răspuns
Bianka 22 noiembrie 2010 - 8:14

Interesant, poate fi foarte bun

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: